Siyaset CHP Fenerbahçe'yi meclise taşıdı

CHP Fenerbahçe'yi meclise taşıdı

26.08.2011 - 09:48 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin durumunu Meclis’e taşıyan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel olabilecek kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı var mıdır" diye sordu.

CHP Fenerbahçeyi meclise taşıdı

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. UEFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği yazı ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şampiyonlar Ligi’ne katılmaması gerektiğini ya da Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi katılımından men etmesi gerektiğini aksi takdirde UEFA’nın kendi disiplin süreci soruşturmasını başlatacağını bildirdiğini hatırlatan Düzgün, şu soruları yöneltti:

Haberin Devamı

"Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel olabilecek kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı var mıdır? Eğer yoksa bu karar neye dayanarak verilmiştir?

Kesinleşmiş yargı kararı olmadan Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fenerbahçe Spor Kulübü’nü Şampiyonlar Ligi’ne katılımdan men etmesinin hukuki dayanağı nedir? Bu kararı doğru buluyor musunuz?"