Siyaset CHP heyeti ABD’deki duruşmaya gidiyor

CHP heyeti ABD’deki duruşmaya gidiyor

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir, Reza Sarraf’ın duruşmasını izlemek üzere ABD’ye gidecek

CHP heyeti ABD’deki  duruşmaya gidiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile birlikte gelecek hafta ABD’ye giderek, Reza Sarraf’ın duruşmasını izleyeceklerini, davanın adım adım takipçisi olacaklarını söyledi.
Özel, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle ABD’ye gideceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
‘Havlu götürebiliriz’
“Eğer Sarraf’ın ihtiyacı varsa, kapının altından soğuk geliyorsa önüne yatırması için Sayın Muammer Güler’den bir havlu götürebiliriz. Veya Egemen Bağış’ın en samimi dualarını götürebiliriz. Zafer Çağlayan’dan kol saatine karşılık kol böreği götürebiliriz. Sayın Bayraktar’a ‘ne götürelim’ diye sorduk, o da, ‘Niye bana soruyorsunuz. Her şeyi bilen Cumhurbaşkanımız, ne gidecekse söyleyin, o yollasın’ dedi. CHP olarak, ABD hukukunda bu davanın görülüş sistematiğine ilişkin yapabileceğimiz ne varsa, davayı izlemek, ortaya çıkacak bilgi, belge ve ifadelerin Türk yargısına hızla intikalini sağlamak... İkinci Deniz Feneri vakası yaşanmaması adına mümkün olduğu kadar Türk ve ABD hukuk sistemlerinin bütün ayrıntılarını da göz önünde bulundurarak, bu davanın takipçisi olacağız.”
Veli Ağbaba da bu yargılamanın Türkiye’de olmamasından üzüntü duyduklarını dile getirerek, yargılamanın mutlaka Türkiye’de yapılması gerektiğini söyledi. Sarraf’ın tutuklanmasından sonra Ak Parti’nin tavrının ve konuya bakışının ortaya çıktığını ileri süren Ağbaba, “Havuz medyası, bunu kendisine direkt olarak yöneltilen suçlama olarak görüyor. Paralel olmayan bir ABD’deki savcı kalmıştı, onu da paralel ilan ettiler. Türkiye’de bu işe bulaşmış her kim varsa onlar da yargılanmalı, mutlaka Türkiye’deki ayağı da yargılanmalıdır” diye konuştu.
Demir ise, “Sanıyorum Türkiye’deki cezaevleri doldu taştı, onu yerleştirecek bir yer bulamadılar. ABD’ye rica ettiler, oradaki cezaevine tutuklu olarak aldılar” dedi.
Özel, ayrıca İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında bu hafta gensoru vereceklerini söyledi.