Siyaset 'CHP il başkanlarını protokole almayın'

'CHP il başkanlarını protokole almayın'

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin CHP sayesinde barajı aştığını belirten Bakan Soylu, “Valilere ‘CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin’ talimatı gönderdim” dedi

CHP il başkanlarını protokole almayın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması ve HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan’ı telefonla tehdit ettiği iddialarını kabul etti. “Müsteşarımız üzerinden ‘CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin’ talimatı gönderdim” diyen Soylu, Pervin Buldan’ın iddialarına ilişkin de “Onu aradım. Kendisinin dediğinden fazlasını söyledim. Bu ülkede PKK’yı kimse yeşertemez” ifadelerini kullandı. Seçimin ardından milletvekili seçildiği İstanbul 2. bölgedeki AK Parti İlçe Teşkilatlarına teşekkür ziyaretinde bulunan Soylu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Haberin Devamı

‘Buldan’ı aradım’

Soylu, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi Yaygınyurt Köyü’nde bakkal Mevlüt Bengi’nin PKK’lı teröristler tarafından öldürülmesine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Katledilen kardeşimizin 10 çocuğu var. İnsanlıktan nasibini almamış ve canavarca katliamları takdir edenlere ve bunu özellikle bir terör örgütünün siyasi partisini destekleyenlere bir kez daha kulaklarına küpe olsun diye söylüyorum. Kendi çocuğu kızamık olunca, öksürünce en lüks hastanelere gidenler, oradaki kardeşimizin katline nasıl bir süreçle katkı koydular. Bu açıktır. Yani orada Doğu ve Güneydoğu’da oyu düşen HDP, PKK üzerinden milleten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Buna kimse müsaade edeceğimizi düşünmesin.”

Haberin Devamı

Pervin Buldan’ı aradığını söyleyen Soylu, şöyle devam etti: “Evet, bu haberi alınca ilk önce Pervin Buldan’ı aradım. Kendisinin dün (önceki gün) yaptığı açıklamada eksik yoktur fazlasını söyledim. Çok net bir şey söyleyeyim. Bu topraklarda kimse PKK’yı yeşertemez. İster CHP ile birlikte olsunlar, ister şunlarla birlikte olsunlar.”

‘Talimat verdim’

“Barajı aşmayacağı kesin olan HDP’ye CHP tarafından baraj aştırılmıştır. Bu açık ve nettir. Bu seçimden çıkarılacak çok önemli sonuçlar vardır. Bunlardan bir tanesi de budur” diyen Soylu, CHP il başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul edilmemesi yönündeki iddiaları da şöyle cevapladı: “Müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim. ‘CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin’ dedim. Bu kadar basit. Onları gideceği bir adres var. O adresi de onlara göstereceğiz. PKK terör örgütleri mensuplarının cenazeleri var. Biz, o leşleri çok sık kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjanı ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar”

‘Tepelerine bindik’

Soylu şunları söyledi: “Doğubeyazıt’taki o köyde arkadaşlarımız (Valimiz) sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli bütün soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi bir gözaltı var. Gerek Doğubeyazıt’ta gerekse Ağrı’da gerek o köyde bu arkadaşımızın katilini bulacağız. Zaten elimizden bir şey kaçmıyor. Geçen gün bir evladımızı şehit ettiler. Ardından Siirt’te tepelerine bindik. 3 teröristi etkisiz hale getirdiler. Bir tanesini de orada yaralı bir şekilde aldılar.”

Yazarlar