Siyaset CHP’li Ekici’ye TBMM’den ‘geçici çıkarma’ cezası

CHP’li Ekici’ye TBMM’den ‘geçici çıkarma’ cezası

02.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, konuşması boyunca Cumhurbaşkanı ve anayasa çalışmaları üzerinden Ak Parti’yi hedef aldı.

CHP’li Ekici’ye TBMM’den ‘geçici çıkarma’ cezası

Ekici, şunları söyledi:

“Bir tavsiyede bulunacağım, dört gruba da öneriyorum. Bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur, söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez, aile büyükleri, bölgenin önde gelenleri bir araya gelir bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan’ı psikolojik tedaviye tabi tutalım. Çünkü şuurunu kaybetmiş. Utanmasanız peygamber diyeceksiniz. Siz şuurunuzu, ruhunuzu teslim etmiş bir grupsunuz.”

Ekici’nin sözlerine, Ak Partili milletvekilleri büyük tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan bunun üzerine birleşime ara verirken, ikilinin kavga etmesini araya giren milletvekilleri önledi.

Ak Partili Çakır, iç tüzüğe göre Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği için Ekici’ye geçici çıkarma cezası verilmesini talep etti.
Buldan, Ekici’nin konuşmasının iç tüzük uyarınca ceza gerektiren bir fiil olduğunu belirterek, “iki birleşim çıkarma cezası verilmesini” Genel Kurul’a teklif etti. Buldan, bunun üzerine ceza teklifini Genel Kurul’un onayına sundu. Ekici’ye Ak Partililerin oylarıyla iki birleşim Meclis’ten geçici çıkarma cezası verildi. Oylamada; CHP, HDP ve MHP milletvekilleri “ret” oyu kullandı. Ak Partililer, bu tabloyu, “yuh” çekerek protesto etti.

Yazarlar