Siyaset CHP’li Elekdağ, Gül’ün annesinden özür diledi

CHP’li Elekdağ, Gül’ün annesinden özür diledi

24.12.2008 - 00:43 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesinin Ermeni kökenli olduğuna ilişkin iddiasıyla ilgili olarak, “Ben, birisinden özür dilemek istiyorum. Bu özür dileyeceğim kişi de bir hanımefendidir, bir annedir. O da Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün annesidir” dedi

CHP’li Elekdağ, Gül’ün annesinden özür diledi

Elekdağ, dün gazeteci Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programına katıldı. Bir grup aydının başlattığı “Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum” kampanyasının tartışıldığı programda Elekdağ, Arıtman’ın Gül’ün annesinin Ermeni kökenli olduğuna yönelik iddiasıyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Ben, birisinden özür dilemek istiyorum. Bu özür dileyeceğim kişi de bir hanımefendidir, bir annedir. O da Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün annesidir. Onun, arka planda bu tartışmalardan son derece rahatsız olduğunu biliyorum. O bakımdan ben, kendi anneme karşı hissettiğim saygı ve şefkati ona karşı da hissettiğimi belirtmek istiyorum ve ondan özür diliyorum.”
Elekdağ, Hakan’ın “Siz yapmadınız ki, siz özür diliyorsunuz” sözleri üzerine de “Bütün bu tartışma beni rahatsız etti” diye konuştu.