Siyaset CHP’li milletvekilleri kendini ihbar ediyor

CHP’li milletvekilleri kendini ihbar ediyor

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “diktatör bozuntusu” sözlerinin ardından başlayan tartışma ve hakkında TCK’nın Cumhurbaşkanı’na hakareti düzenleyen 299. maddesi kapsamında soruşturma açılmasının ardından CHP harekete geçti.

CHP’li milletvekilleri kendini ihbar ediyor

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel imzasıyla 134 milletvekiline gönderilen yazıda, “Yargının siyasallaştığını ortaya koyan bu girişimin ardından, genel başkanımızın konuşması sistematik bir şekilde yandaş medya eliyle bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür.

Haberin Devamı

Genel başkanımızın asla bir suç olarak değerlendirilemeyecek olan sözlerinin milletvekillerimizce de paylaşıldığının duyurulması, dayanışmamazın ortaya konulması, CHP’nin sindirilemeyeceğinin gösterilmesi ve hukuk devletinin savunulması noktalarında önem taşıyacaktır” denildi.

Vekillerden dilekçe örneğinin 26 Ocak gününe kadar grup yönetimine iletilmesi istendi. İhbar dilekçesinde ise şunlar kaydedildi:

‘Dur denmesi gerek’

“Erdoğan, akademisyenlere hain, gazetecilere, ‘hesabını vereceksin’ diyerek herkesin üzerinde tehdit ve hakaretle pervasızca giderken ve freni patlamış bir şekilde yeminini çiğneyerek anayasayı ihlal ederken, birisinin buna dur demesi gerektiği açıktır. Dur diyecek ilk kişi de Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Haberin Devamı

Genel başkanımız hakkında soruşturma başlatılmış. Hukuk tanımayan Cumhurbaşkanı dahi olsa hesabını vermek zorundadır. Demokrasi, siyasetin hesap sorabildiği rejimdir. Genel başkanımızın sözlerini aynen ben de tekrar ediyorum. Anayasayı ve hukuku tanımayan ‘namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini’ çiğneyen Erdoğan’a genel başkanımızın yukarıda alıntıladığım ifadeleri ile sesleniyorum, aynı soruları soruyorum. Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum. Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum.”

Yazarlar