Siyaset CHP Lideri 'adalet anıtı' için hazırlanan tuğlaya adını yazdı!

CHP Lideri 'adalet anıtı' için hazırlanan tuğlaya adını yazdı!

29.08.2017 - 11:37 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, adının yazdığı tuğlayı, inşa edilecek "Adalet Anıtı" için istiflenenlerin üzerine koydu.

CHP Lideri adalet anıtı için hazırlanan tuğlaya adını yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı'nın düzenlendiği Gelibolu Yarımadası'ndaki Kocadere köyünde, vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada köy muhtarı Güray Yaşın tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, köy meydanında organize edilen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi, sohbet etti. Kılıçdaroğlu'na, burada keçi peyniri, bal, köy ekmeği, domates ve salatalıktan oluşan kahvaltının yanı sıra sıcak süt ve çay ikram edildi.

Haberin Devamı

Kahvaltı sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, Kocadere köyünde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Efendim güzel bir sabah. Sayın muhtarımız bizi sofrasına davet etti, kapılarını açtı, kendisine yürekten teşekkür ediyorum, sağolsun varolsun. Emin olun benim hayatımın en mutlu günlerinden biri bu gün. Böylesine güzel bir sabah, güzel insanlarla beraber olmak, onlarla sohbet etmek, yaşlıları dinlemek onların sesine kulak vermek, duayla başladık duayla sonlandırdık soframızı dolayısıyla son derece mutluyum, memnunum. Köyün tarihini az önce muhtarımıza sordum çok eski bir tarihi var. Böylesine köklü bir köyde muhtarımla beraber, köylülerle beraber olmak onların çayını içmek, ekmeğini yemek benim için dünyanın en mutlu günlerinden birisi. Bu vesileyle ben de hepinize yürekten teşekkür ediyorum sağolun, var olun diyorum. Çayınızı içtik lokmanızı yedik helal edin diyorum."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, daha sonra köy meydanındaki "Yüceliş Anıtı" önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Köydeki yaşlı kadınların elini öptü.

TUĞLAYA ADINI YAZDI!

Kılıçdaroğlu, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kocadere köyünde düzenlenen Adalet Kurultayı'nın son günü, kamp alanında "Adalet Anıtı" için hazırlanan tuğlaların bulunduğu yere gitti.

Çanakkale merkezinde Özgürlük Parkı'na konulacak heykelin kaidesini oluşturacak kırmızı tuğlalardan birini, Adalet Heykeli'nin önündeki diğer tuğlaların yanına bıraktı. Adalet Kurultayı'na katılanların anı olarak bir plakete isimlerini yazdırıp, tuğlaya yapıştırarak heykelin önüne bıraktıkları çok sayıdaki kırmızı tuğlaya CHP liderinin isminin yazılı olduğu tuğla da eklenmiş oldu.

CHP Lideri adalet anıtı için hazırlanan tuğlaya adını yazdı

Ancak, Kılıçdaroğlu plaketlere isimlerin yazıldığı çadıra girerek görevliden kendi isminin yazılı olduğu plaketi aldığında, önemli bir hatayı fark etti. Plakete soyadının 'Kılıçtaroğlu' diye yazılı olduğunu gören Kılıçdaroğlu, görevliye tebessümle, "Burada soyadım yanlış yazılmış, tekrar yazar mısınız" dedi. Hatalı plaketi görevliye verdi. Bilgisayar başındaki görevli plaketi 'Kemal Kılıçdaroğlu' şeklinde düzeltip, tekrar hazırladı.Kılıçdaroğlu da bu plaketi alıp, diğer görevliye verdi. Görevlinin plaketi yapıştırıp verdiği tuğlayı, Kılıçdaroğlu heykelin önündeki diğer tuğlaların yanına bıraktı.