Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu: Araba almayın iktidarımızı bekleyin

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Araba almayın iktidarımızı bekleyin

26.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, otomobil vergilerine dikkat çekerek, “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere. 1.6 motor otomobillerde vergileri 4’te 1’i oranına indireceğiz” vaadinde bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Araba almayın iktidarımızı bekleyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Bu akşam 22.00’de, burada buluşalım” ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu gece Twitter hesabından videolu bir mesaj yayımlayarak otomobil vergilerine değindi. Paylaşımında “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, evinin mutfağında çekilen video mesajında ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye’de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV’yi ödüyoruz. Yetmiyor aracın bedeliyle birlikte bu verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz, üstüne Gümrük Vergisi ödüyoruz, üstüne Motorlu Taşıtlar Vergisi ödüyoruz, bu kadar vergi nedir Allah aşkına. Almanya’da 15 bin euro olan sıfır bir aracın fiyatı bizde vergilerle 500 bin lirayı aşıyor. Benim milletim Almanya’daki otomobilin tam iki katını ödüyor. Nüfusumuzun yüzde 95’inin sıfır araç alma ihtimali artık kalmadı.

ÖTV LÜKS ARACA UYGULANACAK

Haberin Devamı

Açıkça çağrı yapıyorum, ilk yapacağım işlerden biri, 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık 4’te 1’i oranına indirmek olacak. Biliyorsunuz gençlerin ilk sıfır araba almaları için ÖTV yok demiştim. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. Özetle bugün ikinci el olarak satılan arabanın parasıyla sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik araba alımını ötelemek ve kısa bir süre iktidarımızı beklemek. Bu kadar. Bu arabalar sizlerin de hakkıdır. Altını çizeyim. Bu bahsettiğim uygulama lüks araçlar için olmayacak. Tekrar ediyorum bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. Araba almayın. Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz. ÖTV’yi de lüks araç alanlara uygulayacağız.”

‘MİLLET MASASI’NDA KENETLENELİM’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, tüm Türkiye’yi Millet Masası’nın etrafında kenetlenmeye çağırarak, “Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıralım. Milletimiz de zaten bunu görüyor, sandık gelir gelmez, ‘Bye, bye Erdoğan’ demeye hazırlanıyor” dedi. Öztrak, “20 yıldır iş başında olan bir hükümet, bugün vatandaşlarımıza hâlâ ‘sabredin’ diyebiliyorsa, o hükümet sadece metal yorgunu değildir. Beyin ölümü de gerçekleşmiştir. Milletimiz, kendisini faiz lobilerine ezdiren Erdoğan’a, daha ne kadar sabredecek?.. Bu kifayetsizlerin vakit kaybetmeden, milletin önüne sandığı getirmesi için mücadele günüdür” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

 CHP, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek için TBMM’yi 1 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis’te yapılması talep edilen genel görüşmede, CHP’nin hazırladığı 14 maddelik “sağlıkta şiddet” yasa teklifinin ele alınması istendi. Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından yapılan olağanüstü toplantı çağrısında, doktor Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz’da Konya’da çalıştığı hastanede, bir hasta yakını tarafından öldürülmesi olayı hatırlatılarak, “Sağlık sistemimiz topyekûn bir kriz içindedir ve bu kriz, kamu otoritesince iyi yönetilememektedir. Maalesef sağlık çalışanlarına yönelen ve her yıl giderek artan sağlıkta şiddet vakaları da bu krizin bir parçasıdır” denildi.  

Yazarlar