Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu: Seçim için özel ekipler oluşturacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Seçim için özel ekipler oluşturacağız

25.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, “Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana ve Mersin’e ağırlık vereceğiz. Bu iller için özel ekipler oluşturacağız. 1 Nisan sabahı Türkiye’ye bahar gelecek” dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Seçim için özel ekipler oluşturacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Antalya’dan Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP lideri şunları söyledi:

Haberin Devamı

SADECE BEN DEĞİL: Kampanyada ağırlık; Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana ve Mersin olacak. Bu kentlerinin dışında artı yüzde 5, eksi yüzde 5 olan, kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler var, buralara da özel ağırlık verilecek. Ve 1 Nisan sabahı Türkiye’ye bahar gelmiş olacak. Sadece ben gitmeyeceğim oralara. Milletvekillerimiz, belediye başkanları, adayları gidecek. Özel ekipler oluşturacağız. Bu saydığım illerin tamamını alacağız. Gelen bilgiler, anket sonuçları bunu doğruluyor.

ORTADA BELEDİYE BAŞKANI YOK: Erdoğan’ın (Millet İttakı ile ilgili) eleştirini ciddiye almıyorum. Devleti yöneten bir adamın halka yerel yönetimlerde neler yapacağını anlatması lazım değil mi? Bunu anlatamıyor, neden? Çünkü söyleyeceği hiçbir şey yok. Belediye başkanının çıkıp konuşması lazım, ortada belediye başkanı yok. Belediye başkanının, kendi projelerini anlatması lazım. Ortada belediye başkanı yok. Bir kişi var, Erdoğan Türkiye’yi geziyor. Yani Türkiye belediye başkanı galiba. (Gülerek) En son oraya özendi herhalde, onu yapacak. Zaten öyle bir pozisyonu da var, hakkını yemeyeyim. Yani nerede yüksek kat çıkılacak kararname ile belirleniyor, nereye tanzim satış mağazası açılacak o belirleniyor. Üzülerek ifade ediyorum, Türkiye freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor, nereye çarpacağı belli değil. Ama seçimlerle birlikte halkımız nefes almaya başlayacak. Çünkü martın sonu bahar.

Haberin Devamı

VATANDAŞ CİDDİYE ALMIYOR: Erdoğan’ı vatandaşın da ciddiye aldığını sanmıyorum. Vatandaş belediye başkanından iş, aş bekliyor. Bu isteklerini karşılayacak olanın CHP’li adaylar olduğunu görüyor. O nedenle metropol kentlerde öndeyiz. Bizim adaylarımız projelerini anlatıyor onların görevi ise CHP, İYİ Parti, Saadet’e saldırmak.

‘CHP’de kaos yok’

Partide bir karmaşa yok. Her partide olan, üç aşağı beş yukarı yaşanan olaylar, bizde de yaşanıyor. Yani öyle bir karmaşa ya da bir kaos görüntüsü yok zaten.

‘Ekonomik sorunlar tanzimle çözülmez’

Tanzim satış mağazaları ile Türkiye’nin ekonomik sorunları çözülemez. Bu ancak seçime kadar, ekonomik krizden vatandaşın daha az etkilenmesini sağlayan bir yöntem. Seçimden sonra zaten çok daha ağır bir tablo ile karşılaşacağız. Şunu sormak isterim; vatandaşın bağışladığı ürünü, hangi akılla, hangi ahlaki temeli esas alarak parayla sattınız? Vatandaş bedava vermiş, hangi yüzle parayla satıyorsunuz? Bu sorunun cevabını merak ediyorum.

Haberin Devamı

SESLERİ ÇIKMADI: Biz kimsenin yoksulluğunu teşhir etmeyen, etmeyecek olan bir siyasi ahlaka sahibiz. Dolayısıyla o fotoğrafı (çöpü karıştıran kadın) hanımefendinin yüzü görülmediği için tercih ettik. Birini buldular, ‘Benim dört dairem var, ben hayvanları beslemek için topluyorum’ diyor. Tartışmaya konu fotoğraf bir gün önce gazetelerde yayımlandı, sesleri çıkmadı. Ben gösterdikten sonra tepki göstermeye başladılar. Neden? Çünkü canları yandı. 17 yıldır ülkeyi yöneten insanların, kendi fotoğrafının altında bir kadının, çöpten bir şeyler toplaması bile başlı başına büyük bir dramdır, acıdır.

Kılıçdaroğlu’nun miting programı netleşti

Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerine yönelik programı netleşmeye başladı. Hazırlanan miting programı taslağında, CHP’nin oy durumunun kritik olduğu illere ağırlık verildi. Taslakta Kılıçdaroğlu için İstanbul başta olmak üzere Mersin, Ankara ve Bursa ağırlıklı program belirlendi. Kılıçdaroğlu, 8 kez İstanbul, 3’er kez Mersin, Bursa ve Ankara olmak üzere toplam 20 ilde seçim çalışması yapacak. Kılıçdaroğlu, miting programı kapsamında ilk ziyaretini 27 Şubat’ta Batman Sason’a yapacak. 3, 20 ve 24 Mart’ta Ankara’da seçim çalışmasında bulunacak olan Kılıçdaroğlu, 4, 11, 19, 22, 23, 26, 29 ve 30 Mart’ta İstanbul’da vatandaşlarla bir araya gelecek. ANKARA Milliyet

Yazarlar