Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tüm kesimlere seçim çağrısı: 'Cumhuriyet için bir araya gelmeliyiz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tüm kesimlere seçim çağrısı: 'Cumhuriyet için bir araya gelmeliyiz'

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eski CHP İzmir Milletvekili ve AİHM yargıcı Rıza Türmen’in öncülüğünde oluşturulan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Olağanüstü Hal uygulaması ve Kanun Hükmünde Kararnamelere karşıtlığıyla bilinen Demokrasi İçin Birlik Platformu (DİB) üyeleriyle, birkaç gün önce akşam yemeğinde bir araya geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlundan tüm kesimlere seçim çağrısı: Cumhuriyet için bir araya gelmeliyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen yemeğe, DİB üyelerinden Rıza Türmen’in yanı sıra Levent Tüzel, Erdoğan Aydın ve Nesteren Davutoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

DİP üyelerinin yemekte, yerel seçimlerin önemine işaret ederek, 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ çatısı altında buluşan kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Üyelerin, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Parti meselesinden ziyade artık parlamenter demokrasiyi savunanların birlikteliği önemli” mesajını verdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun ise, “Ülkemizde parlamenter demokrasiyi savunan, Cumhuriyeti savunan herkesin artık bir araya gelmesi gerekiyor. Yerel seçimler ancak böyle bir birlikle kazanılacaktır. Tek adama karşı hep beraber olmalıyız. İktidarda bir kibir egemen oldu. Bu kibir tablosunu değiştirmek için siyasi görüşü ne olursa olsun birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.