Siyaset CHP, Meclis’e tam kadro geliyor

CHP, Meclis’e tam kadro geliyor

16.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP, Meclis’e tam kadro geliyor

CHP, Meclis’e tam kadro geliyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı, partisinin TBMM çalışmalarına katılarak yasaların çıkmasına destek vereceğini belirterek, "CHP olarak seçimlerin iptalini istemiyoruz, ama Meclis çalışma kararı almıştır" dedi.
Kumbaracıbaşı, CHP Genel Merkezi'ndeki dünkü basın toplantısında, partisinin kurumsal kimliğiyle bugünkü toplantıda yerini alacağını ve görevini yerine getireceğini belirtti. 312. madde değişikliğinin 55. hükümetin tasarısı olduğunu anımsatan Kumbaracıbaşı şunları söyledi:
"Eğer konu tekrar gündeme gelirse o zaman değerlendirme yaparız. Dokunulmazlıkların sınırlandırılması da bir başka önemli konu. Vaktinde bu konuyu Meclis gündemine getirmiştik. Konuyu Meclis'e getirdiğimiz zaman bizim için 'CHP şov yapıyor' demişlerdi. Bize o gün bunu söyleyenler, bugün tükürdüklerini yalayıp konuyu Meclis'e ve bize getirirlerse gerekeni yaparız."
Kumbaracıbaşı, Meclis'in çalışma kararı almasının, hükümet açısından çok büyük anlamlar içermesi gerektiğini kaydederek şöyle konuştu:
"Bu hükümetin azınlık hükümeti olduğunu hep beraber gördük. Arkalarında destek yok. Hükümet kaos yaratmaktadır ve 18 Nisan seçimlerinden sonra bu hükümet giderse kaos biter. Yargı kararlarına saygı göstermiyor. Hükümeti sosyal demokrat olmaya çağırıyorum."
Yalım Erez'in küskünlerin başbakan adayı olduğu haberleri konusunda değerlendirme yapmayan Kumbaracıbaşı, "CHP'li Mahmut Işık da var" anımsatması üzerine "Işık, Ecevit'ten daha kötü başbakanlık yapamaz. Sadece politikayla ilgilenmek kısırlık yaratır. Işık ise çok yönlü bir arkadaşımızdır" diye konuştu.
Kumbaracıbaşı, hükümete gensoru verilmesine ilişkin bir soruya, "Biz hükümete destek vermedik, ancak hükümetin düşürülmesine dönük bir gayret ve tertip içinde olmayız" yanıtını verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş da dünkü yazılı açıklamasında "Meclis'in toplanması fırsatının pişmanlık, DGM'lerin sivilleştirilmesi, 312. madde değişikliği, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası düzenlemelerinin yapılmasıyla değerlendirilmesini" önerdi. Karakaş, "Daha fazla demokrasi için cesur olunmalıdır" yorumunu yaptı.