Siyaset CHP terör için mecliste genel görüşme istedi

CHP terör için mecliste genel görüşme istedi

20.10.2011 - 12:34 | Son Güncellenme:

CHP, TBMM Başkanlığı’na, terör olaylarının tüm boyutlarıyla ele alınması amacıyla Meclis’te genel görüşme açılması için önerge verdi.

CHP terör için mecliste genel görüşme istedi

CHP Grup başkanvekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve M. Akif Hamzaçebi imzasıyla TBMM Başkanlığı’na verilen önergede, "2002 yılında bitme noktasına gelen terör olaylarında bir süreden beri yaşanan artışı, geçen süreçte karşı hiçbir çözüm ortaya konulmamasının nedenlerini ve açılım süreçleri olarak adlandırılan iktidarın gizli olarak yürüttüğü süreçler ile terör olayları arasındaki ilişkileri TBMM Genel Kurulu’nda değerlendirmek üzere Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 101, 102 ve 103. maddeleri uyarınca CHP grubu adına, genel görüşme açılmasını arz ve teklif ederiz" denildi.

Haberin Devamı

-İSTİFA ÇAĞRISI-

Önergenin gerekçesinde, AKP’nin izlediği politika eleştirilerek, şöyle denildi:

"Bu zihniyetle Türkiye’nin teröre ilişkin sorunlarına çözüm bulması olanaksızdır. Bu açıdan siyasi iktidarın özeleştiri yaparak istifa sürecini de içeren bir değerlendirmede bulunması zorunluluk haline gelmiştir."

Siyasi iktidarın bugüne kadar teröre karşı sorumluluklarını yerine getirmediği iddia edilerek, şöyle denildi:

"Önce 2003 yılında çıkarılan Topluma Kazandırma Yasası ile teröre büyük darbe vurulacağı ve bataklığın kurutulacağı iddia edildi. Ardından 2005 yılında Sayın Başbakan’ın Diyarbakır açılımı başlayan birtakım girişimlere tanık olundu. Aynı yıl CHP’nin konunun parlamento zemininde görüşülmesi taleplerine kulak tıkandı, bu talep AKP oylarıyla TBMM’de reddedildi. 2005 ve 2006 yıllarında yaşanan terör olaylarında güvenlik güçlerimiz çok sayıda şehit verdi. 2006 yılında Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı TBMM’ye sunuldu ve içeriği nedeniyle terörist başına af tartışmaları yaşandı. Sonrasında yeni bir açılım süreci konuldu ve çadır mahkemelerde Atatürk Orman Çiftliğindeki gizli toplantılarda teröre çözüm arandı."

Haberin Devamı

-"SENARYOLARA TERÖR VE ŞEHİTLER MALZEME YAPILMAK İSTENDİ"-

Gizli yürütülen pazarlıklara dikkat çekilen gerekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Siyasi iktidarı düşürme senaryoları ortaya atıldı ve bu senaryolara terör ve şehitler malzeme yapılmak istendi.

Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu, halkın Meclisi, bu Gazi Meclis çözümün değil, kamuflajın zemini haline getirilmiştir. Terörün kodları AKP siyasi iktidarının yürüttüğü gizli ilişkilerin ve egemen güçlerle yaptığı pazarlıkların içinde aranmalıdır. Bu açıdan gelinen noktada terör olayının tüm boyutlarının Yüce Meclisimizce ele alınması son derece önem taşımaktadır."