Siyaset CHP’ye aday yağmuru

CHP’ye aday yağmuru

25.03.2011 - 02:31 | Son Güncellenme:

CHP’den milletvekili adayı olmak isteyenlerin ilgisi dün de yoğun biçimde sürdü. Toplam başvuru sayısının 3 bin 500’ü aştığı öğrenildi

CHP’ye aday yağmuru

Eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve Yılmaz Güney’in kardeşi Yaşar Pütün de yer aldı. Güney’in ablası Güzide Sayın da önceki gün başvuruda bulunmuştu. Ankara 1. Bölge adaylığı için başvuran Özbek ise, “Yargı bağımsızlığının yeniden kazanılması ve yargının dünkünden daha ileri gidebilmesi için yapılabilecek ne varsa ve o imkanı bulabilirsem, bu konuda çalışmalar yapacağım” dedi.
Eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir ile gazeteciler Hulki Cevizoğlu, Cem Seymen, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Başdanışmanı Osman Yazıcı, Güneydoğu gazisi Musa Coşkun, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, CHP PM üyesi Mahmut Tanal da dün milletvekili adaylığı için CHP’ye başvurdu.Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Süheyl Batum ve Alaaddin Yüksel’in başvuru dosyalarının da teslim edildiği öğrenildi. CHP’de adaylık başvuruları bugün sona erecek.

Baykal: Görücüye çıktık
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, milletvekili adaylıklarıyla ilgili sözlerine yönelik değerlendirmesini sorması üzerine de şunları söyledi: “Parti içi tartışmalarla meşgul değiliz. Birbirimizi eleştirme peşinde değiliz. Birbirimiz hakkında söz söyleme peşinde değiliz. Parti bilir, örgüt bilir, seçmen bilir, vatandaş bilir. Hepimiz kendimizi partimize, örgütümüze emanet ettik. Onlar nasıl uygun görürlerse öyle olur” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ YENİ ADAY ADAYI DAHA
Eski il başkanı Berhan Şimşek, gazeteci Hulki Cevizoğlu, MESAM Başkanı Faruk Demir de CHP’ye başvurdular.
ANKA

SİRMEN KOCAELİ’DEN TEKRAR
CHP eski milletvekili Sefa Sirmen, Kocaeli’den milletvekili aday adayı oldu.
DHA

Aysel Sadak İltaş: Karslılara güveniyorum
CHP’nin aday adayları arasında eski TRT ve Milliyet muhabirlerinden Doç. Dr. Aysel Sadak İltaş da yer alıyor. KADER üyesi İltaş, İstanbul 1. Bölge ya da Kars’tan aday olmak istediğini ifade etti.
Bir dönem Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde de öğretim üyeliği de yapan,1991-92-93 TSD Yılın Gazetecisi ödülü alan İltaş, “Karslılara güveniyorum” dedi.