Siyaset CHP’yi eleştiren valiye inceleme

CHP’yi eleştiren valiye inceleme

28.06.2010 - 00:25 | Son Güncellenme:

Abant Platformu toplantısında “DP’nin CHP’yi kapatmaması, İnönü’yü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” diyen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında inceleme talimatı verildi

CHP’yi eleştiren valiye inceleme

İçişleri Bakanlığı, katıldığı Abant Platformu toplantısında CHP ile ilgili olarak, “DP’nin CHP’yi kapatmaması, İnönü’yü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” diyen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında inceleme başlattı.Abant Platformu’nun il günündeki “vesayet ve demokrasi” başlıklı toplantıdaki sözleriyle tartışma yaratan Kırklareli Valisi Aydoğdu konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’yi ağır biçimde eleştirmiş “DP’nin CHP’yi kapatmaması, İnönü’nü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” demişti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önceki gün “O, AKP’nin valisi” tepkisine neden olan sözler nedeniyle Aydoğdu hakkında müfettiş incelemesi için onay verildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İngiltere’de olmasına rağmen Müsteşar Osman Güneş’in imzasıyla Teftiş Kurulu’na talimat verildiği öğrenildi.
Talimat sonrasında görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri olayı inceleyerek rapor hazırlayacak. Valinin söz ve davranışlarında suç unsuru bulunursa soruşturma başlatılacak.

Pastırmalı yumurta vakası
AK Parti döneminde önce Artvin Valisi olan Cengiz Aydoğdu, burada da kendisine pastırmalı yumurta yapmayan polisevi görevlisi ile ilgili idari işlem başlatarak kamuoyunun gündemine gelmişti. Valilikten önce İçişleri Bakanlığı’nda bürokratlık yapan ve en son Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olan Aydoğdu, Artvin’den Kırklareli Valiliği’ne atanmıştı.
Abant toplantılarında daha önce de eski Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, 12 Eylül’e yönelik ağır eleştirileri nedeniyle inceleme geçirmişti ve kendisine Atalay tarafından uyarı cezası verilmişti. Akpınar, son valiler kararnamesinde Bolu’dan alınarak Bilecik’e kaydırılmıştı.