Siyaset CHP'de listeler netleşti!

CHP'de listeler netleşti!

07.04.2015 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP, 7 Haziran genel seçimleri için adaylarını kesinleştirdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu saat 13.30'da tam listeyi açıklayacak. Kulislerden sızan bilgilere göre, Şafak Pavey İstanbul 1. bölgeden aday olurken, bazı önemli isimler liste dışı kaldı.

CHPde listeler netleşti

CHP'de 2015 genel seçimleri milletvekili listesi netleşti.
7 Haziran'da yapılacak seçimler için 362 adayını ön seçimle belirleyen CHP'de Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 37'si kontenjan olmak üzere kalan 188 milletvekili adayını belirlemek için tam yetki verdiği Kılıçdaroğlu, belirlediği listeyi Parti Meclisi'ne okudu.

Kulislerden sızan bilgilere göre, Ankara 1. bölgede ilk sırada İnönü ailesinden olan Gülsün Bilgehan'ın olacağı belirtiliyor.
Tekin Bingöl, Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu'nun da Ankara 1. bölgede kontenjan adayı olarak yer alacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

3 İSİMDEN BİRİ
Ankara 2. bölgenin ilk sırasını alacak kadın aday ise netleşmedi. Kılıçdaroğlu'nun Şenal Sarıhan, Ayşe Sucu ve Seyhan Erdoğdu isimlerinden birini belirlemesi bekleniyor.

ŞAFAK PAVEY İKNA EDİLDİ
İstanbul'da ise daha önceden aday olmayacağını açıklayan Şafak Pavey'in ikna edildiği ve İstanbul 1. bölge ilk sıra adaylığı için isminin yazıldığı gelen bilgiler arasında.
İstanbul 1. bölgedeki diğer isimler ise şöyle: Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi ve İlhan Kesici.
Ermeni cemaatini temsilen Avukat Selina Özuzun Doğan'ın ilk sırada yer aldığı İstanbul 2. bölgede, Sezgin Tanrıkulu'nun 3, Sencer Ayata'nın 5, Enis Berberoğlu'nun ise 7. sıradan listeye girdiği belirtiliyor.
İstanbul 3. bölgenin ilk sırasında diğer bölgelerde olduğu gibi yine bir kadın adayın ismi var: Bihlun Tamaylıgil. Bölgenin 3. sırasında Erdoğan Toprak, 5. sırasında Engin Altay, 7. sırasında Murat Özçelik ve 9. sırasında Mehmet Bekaroğlu'nun yer aldığı toplantıdan sızan bilgiler arasında.
CHP'nin kalesi İzmir'in 1. bölgesinde Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok ilk sıraya ismini yazdırdı. Bölgede 3. sırada gazeteci Tuncay Özkan, 5. sırada roman cemaati temsilcisi Özcan Purçu'nun olduğu kaydedildi.
Kılıçdaroğlu'nun 2. sıradan aday olacağı İzmir 2. bölgenin ilk sırasındaki ismin Selin Sayek Böke olması bekleniyor. 3. sırada ise Zekeriya Temizel var.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ İSİMLER LİSTE DIŞI
CHP'de bazı dikkat çekici isimler ise listede kendine yer bulamadı: Güldal Mumcu, Erdal Aksünger, Umut Oran, Aşkın Türeli

KILIÇDAOĞLU 13.30'DA AÇIKLAYACAK
CHP lideri Kılıçdaroğlu kesin aday listesini saat 13.30'da CHP Genel Merkezi'nde düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak.
Partiler yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini göndermesi gerekiyor.