Siyaset CHP'den Büyükçekmece'de başlatılan incelemeye tepki: Polis siyasete alet ediliyor

CHP'den Büyükçekmece'de başlatılan incelemeye tepki: Polis siyasete alet ediliyor

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Büyükçekmece’de bazı evlere üç kez polis gönderildiğini belirten Öztrak, “Önce sandık kurullarına, sonra ilçe seçim kurullarına, il seçim kurullarına baskı yaptılar, sökmedi. YSK’ya baskı yaptılar, o da olmadı. Şimdi döndüler seçmene baskı yapıyorlar” dedi

CHPden Büyükçekmecede başlatılan incelemeye tepki: Polis siyasete alet ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da 51 sandığın tekrar sayılmasına, 31 ilçedeki yeniden sayım talebinin ise reddine karar verdiğini hatırlattı. Öztrak “YSK almış olduğu kararla büyük ölçüde süreci rahatlattı. Hukuk güvenliği ve sandık güvenliği konusundaki endişeleri önemli ölçüde giderdi. 31 ilçede sandıkların yeniden sayılması talebini reddetti. Artık hukuken de vicdanen de İmamoğlu’na mazbatanın verilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Onun dışında yapılacak olağanüstü itiraz yolları, bu kumpaslar devam edebilir ama İmamoğlu artık görevine başlamalıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Bakanlar istifa etmeli’

Öztrak, Büyükçekmece’de seçimlerin iptal edilmesi itirazları konusunda da şunları söyledi:

“Büyükçekmece’den çok ciddi feryatlar yükselmeye başladı. Büyükçekmece polis kaynıyor. Burada polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin üç defa gittikleri söyleniyor. Önce sandık kurullarına, sonra ilçe seçim kurullarına, il seçim kurullarına baskı yaptılar sökmedi. YSK’ya baskı yaptılar o da olmadı. Şimdi döndüler seçmene baskı yapıyorlar. Kimsenin Türk polisini, vatandaşları terörize etmek, korku salmak amacıyla kullanmaya hakkı yok. O polisleri oraya gönderen, Adalet Bakanı da İçişleri Bakanı da istifa etmeli. ‘Efendim bizim elimiz nasıl çuvalların içinde olur’. İşte böyle olur. Elinizdeki gücü kullanarak olur. Mülkiye müfettişleri, polisler, savcılar orada. Ne oluyoruz?”

Haberin Devamı

‘İtiraz ettik, silindi’

“Eğer listelerde kanunsuzluk varsa, AK Parti’nin örgütleri çalışmamıştır. İçişleri ve Adalet bakanları üzerlerine düşen görevleri yapmamışlardır. Listelerde yolsuz yaptığı söylenen, valiliğin, kaymakamlığın oluruyla bu göreve başlayan sorumlunun yapmış olduğu 354 usulsüz kayıt dahil, bizim yaptığımız itirazlar neticesinde 754 kişinin seçmen kaydı silinmiş. AKP örgütleri biz bu itirazları yaparken neredeymiş?”

‘Artan sayı genç seçmen’

24 Haziran 2018 seçiminde Büyükçekmece’de kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısı 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 422 kişi artmış. Bu artan sayının 760’ı yeni seçmen olan genç seçmenler. Nerede on binler, kaydırılan şu olan bu olan... İstanbul’da seçimlerin bittiğini gören AKP, büyük bir şok yaşamaktadırlar. Ama işin rengi ortadadır. İstanbul’da 39 ilçenin 24’ünü AKP’li adaylar kazandı. Kazanan bu belediye başkanlarının oylarını sayan sandık kurulları da İmamoğlu’nun oylarını sayan sandık kurulları da aynı. Şimdi AKP’li başkanlar seçilince milli irade, İmamoğlu’na oylar gidince şaibe. Buna kargalar dahi güler. Artık milleti rahat bıraksınlar.”

‘Ülkeyi kim yönetiyor?’

Öztrak, “’Tam hukuksuzluk nedeniyle’ diye başladığınız andan itibaren orada bulunan mülki amirlerin, Adalet, İçişleri bakanlarının nerede olduğunu sormak gerekiyor bu işler yapılırken. Türkiye’yi kim yönetiyor? Niye tespit edememişler bu tam hukuksuzlukları? Eğer bu iddialar doğruysa kendi beceriksizliklerini itiraf etmiş oluyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, önceki gece AK Parti’nin Büyükçekmece başvurusu geri çektiğini de söyleyerek, “Büyükçekmece’de başvurunun reddedileceğini anlayınca başvurularını çekmişler. Bu başvuruyu biraz daha ete kemiğe büründürme ihtiyacını duymuşlar, polisleri halkın üzerine göndermişler. Şimdi, olağanüstü itiraz mekanizması çerçevesinde bir itiraz yapmaya hazırlanıyorlar. Olay bu. Ama olmaz, bitti” dedi.