Siyaset CHP'den HGS soru önergesi

CHP'den HGS soru önergesi

21.01.2013 - 17:27 | Son Güncellenme:

.

CHPden HGS soru önergesi

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkalığı’na otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili bir soru önergesi sundu. Gümüş, önergede, vatandaşların yeni başlayan HGS’ye dahil olmak için kartların satışının yapılacağı duyurulan PTT’lere gittiğini ancak elleri boş döndüğünü, bu durumun ciddi bir sıkıntı ve hak mahrumiyetine neden olduğunu ifade etti. Gümüş ayrıca halihazırda tüm PTT şubelerinin işlem yapmamasının ve işlem yapması gereken şubelerde de sürekli sistem arızası olmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirtti:

Haberin Devamı

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş’ün hazırladığı soru önergesinde şunlara yer verildi: "Otoyollarda uygulamaya sokulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ne geçiş süreci ile ilgili kamuoyunda da dillendirilen kimi sıkıntılar söz konusudur. HGS’lerin satışları kimi PTT şubelerinden yapılmakta, ancak bu şubelerde çoğu zaman sistem hatası nedeniyle satış ya çok uzun sürmekte ya da mümkün olmamaktadır. Bu durum geçiş sürecinde olan vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.

HGS gişelerinden, henüz sisteme dahil olmayanlara 1 hafta içerisinde HGS almaları şartıyla cezasız geçiş imkanı tanınan süre de yeterli olmamaktadır. Bu nedenle birçok vatandaşımızın, PTT şubelerine gitmeleri ve HGS satın almaya çalışmalarına rağmen sistem çalışmadığı için cezalı duruma düşmeleri söz konusudur.

Haberin Devamı

Bu bağlamda;

Cezasız geçiş için tanınan 1 haftalık süreyi uzatmayı düşünüyor musunuz?

Bu süreç içerisinde doğacak mağduriyetlerin giderilmesi için PTT şubelerinde sistem iyileştirmesi çalışmalarınız söz konusu mudur?"