Siyaset CHP'li Akkaya'dan Bakan Şahin'e tepki

CHP'li Akkaya'dan Bakan Şahin'e tepki

27.11.2012 - 12:20 | Son Güncellenme:

.

CHPli Akkayadan Bakan Şahine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik “Herhalde kadına yönelik şiddeti önlemekten anladığı şey, şiddeti meşrulaştıran Polat Alemdar karakteri ile magazin sayfalarında poz vermek” dedi.

Haberin Devamı

Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” adıyla bir bilinçlendirme kampanyası başlatıldığını hatırlatarak, “Bakan Şahin’in konuya dair yaptığı açıklamalar ise kadına karşı şiddetin bizzat Fatma Şahin tarafından da büyütüldüğünün ispatı niteliğindedir. Kadına yönelik şiddeti sadece erkeğin kadına fiziksel şiddeti olarak anlayan Bakan Şahin, bu sığ yaklaşımı sebebiyle kampanyayı kadük bırakmaktadır. Her konuşmasında ‘aile birliği’ vurgusu yapan Sayın Bakan’ın 4+4+4 gerici eğitim sisteminin kız çocuklarımızın çocuk gelin olmasının önünü açtığını görmüyor mu?” dedi. TÜİK verilerine göre son 4 yılda 180 bin çocuk gelin vakasıyla karşılaşıldığını, evlenebilmek için yaş büyütme davası açanların sayısının ise 2010 yılına göre yüzde 94 arttığını belirten Akkaya şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“'Şiddeti insan hakları ihlali olarak görüyoruz' diye süslü açıklamalar yapan bir Bakanın herhalde kadına yönelik şiddeti önlemekten anladığı şey, şiddeti meşrulaştıran Polat Alemdar karakteri ile magazin sayfalarında poz vermek. Fatma Şahin’in öncelikle şiddeti sadece fiziki temelde değil tüm boyutlarıyla ele alması gerekmektedir. Kadını ikinci sınıf olarak gören bir zihniyetin ‘aile birliği’ adı altında halkımıza pazarladıkları şey, kadının kocasının dizinin dibine mahkum edilmesidir. Kadınların işsiz bırakılması, iş bulan az sayıda kadının ise daha az ücretle daha uzun çalışmaya zorlanması da bir şiddettir. Ev işlerinde neredeyse sınırsızca sömürüye maruz bırakılmak kadına uygulanan büyük bir şiddettir. Kendisinden onlarca yaş büyük adamlara parayla satılan kız çocuklarına giydirilen gelinlik bir şiddet aracıdır. 4+4+4 gericiliği sebebiyle bir kız çocuğunun okula gönderilmemesi de bir şiddet uygulamasıdır. 4+4+4 eğitim sistemini savunan, destekleyen bir anlayışla kadına şiddet önlenemez.”

Yazarlar