Siyaset CHP'li Çöllü'den Erdoğan'a telekulak sorusu

CHP'li Çöllü'den Erdoğan'a telekulak sorusu

17.02.2011 - 13:45 | Son Güncellenme:

.

CHPli Çöllüden Erdoğana telekulak sorusu

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Yasa dışı telefon dinlemeleri nedeniyle 2005-2011 döneminde ve yıllara göre savcılıklara kaç suç duyurusu yapılmıştır? Bu kapsamda, kaç kişi hakkında bir işlem yapılmıştır? Bu kişiler arasında kamu görevlileri de var mıdır" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle telekulak iddialarını TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Çöllü, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

"Yasa dışı telefon dinlemesi nedeniyle kaç kişi hakkında bir cezai işlem uygulanmıştır? Uygulanmamış ise bunun gerekçesi nedir?

İletişim güvenliğini ve özgürlüğünü yok eden yasa dışı telefon dinlemelerinin iktidarınız döneminde artmasını neye bağlıyorsunuz? Yasa dışı yöntemlerle elde edilen konuşma dökümlerini zaman zaman miting meydanlarında kullanmanız, yasa dışılığa prim vermek değil midir? Bu tutum hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmakta mıdır?

İleri demokrasiye geçildiği savunulan bir dönemde muhalefet partilerinin iletişim güvenliğini sağlamak için sinyal kesici cihazlar kullanmak zorunda kalmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir ortamın oluşmasına yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için ne beklenmektedir?

Haberin Devamı

Muhalefet partilerinin ve vatandaşlarının iletişim güvenliği konusunda yaşadıkları bu kaygıyı gidermek için bir adım atacak mısınız? Herkesin kendi güvenliğini sağlaması mı önerilmektedir? Yasa dışı yöntemlerle elde edilen bilgileri kullanmaya devam etmek yerine, yasa dışılığa geçit vermeyecek önlemlerin alınmasını sağlayacak mısınız?"