Siyaset CHP'li Güneş Baykal-Sav görüşmesini sevindirici buldu

CHP'li Güneş Baykal-Sav görüşmesini sevindirici buldu

20.06.2011 - 14:11 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’ın kurultay için bir araya gelmesinin "sevindirici" olduğunu belirterek "Yeterli imza toplanırsa gidilir ancak Kurultay’ın yarar sağlayacağı düşüncesinde değilim" dedi.

CHPli Güneş Baykal-Sav görüşmesini sevindirici buldu

Güneş, Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün "devlete karşı işlenen suçların affedilebileceği"ne yönelik sözlerini "içeriğini görelim, neyi kast ediyor görelim, silahı bırakıp toplumsal barışa ihtiyaç var ama bu affın ne şekilde geleceğini görelim" şeklinde değerlendirdi.

TBMM’de milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan’la birlikte TBMM’ye gelerek kayıt işlemlerini yaptı. Güneş, altın rozet yerine altın kaplama rozeti tercih ederken "sosyal demokrat olduğumuz için daha mütavazı rozetler kullanıyoruz" dedi. Güneş’in rozetini CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar takarken Güneş ayrıca "Rozete meraklı değilim çıkaracağım ben zaten" diye konuştu.

-"BİRARAYA GELMELERİNDEN SEVİNÇ DUYARIM"-

Haberin Devamı

Rozetlerin takılmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Güneş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’ın Kurultay için uzlaştıkları yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine "Yeterli imza toplanırsa gidilir. Ancak Kurultay’ın yarar sağlayacağı düşüncesinde değilim. Seçimin değerlendirmesinin yapılacağı merci Parti Meclisi’dir" dedi. Seçimden elde edilen başarının arzu ettikleri ölçüde olmadığını ancak CHP’nin başarısız da olmadığını söyleyen Güneş, "Seçim sonuçlarından doğru yönde gittiğimiz anlaşılıyor. Değişime, yenilenmeye devam etmek gerekiyor. Partiyi ilerici hale getirmek gerekiyor. Delegelerin çoğunluğu imza getirirse bu kurultay yapılır" diye konuştu. Güneş, Baykal ve Sav’ın uzlaşması konusunda ayrıca "Bir araya gelmelerinden sevinç duyarım" değerlendirmesinde bulundu.

-"İÇERİĞİNİ GÖRELİM"-

Haberin Devamı

Güneş bir soru üzerine Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün devlete karşı işlenen suçların affedilebileceği yönündeki sözlerini de değerlendirdi. Güneş, "İçeriğini görelim. Neyi kast ediyor görelim. Silahı bırakıp toplumsal barışa ihtiyaç var ama bu affın ne şekilde geleceğini görelim. CHP affın ön şartının silahın bırakılması olduğunu hep söylüyor" dedi.

-ROZETİNİ OĞLU TAKTI-

CHP Kocaeli Milletvekillerinin yanı sıra AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, AKP Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ile MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de kayıt işlemlerini yaptırdı. AKP’li Kavaklıoğlu’nun rozetini oğlu takarken, seçimlerden önce Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yapan Kavaklıoğlu gazetecilerin sorusu üzerine, lojmanda oturduğunu ancak ev tutacaklarını söyledi. Seçim çalışmaları nedeniyle Ankara’ya yeni geldiğini ifade eden Kavaklıoğlu, kiralık ev arama işiyle eşinin ilgilendiğini belirtti.