Siyaset CHP'li Yüksel'den AK Partili Çelik'e: Bir insana yalan bu kadar mı yakışır

CHP'li Yüksel'den AK Partili Çelik'e: Bir insana yalan bu kadar mı yakışır

28.01.2011 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

CHPli Yükselden AK Partili Çelike: Bir insana yalan bu kadar mı yakışır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP’oy oranı hakkında AKP’lilerin yaptığı açıklamalara tepki göstererek "En son tahminde bulunan Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik’i dinlerken, ‘bir insana yalan bu kadar mı yakışır’ demekten kendimizi alamıyoruz. Cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim’in başına gelen en büyük felaketlerden biri olan Çelik’in, genel merkeze çekilmesi sonrasında, genel başkanına yaranma arzusu en üst boyuta çıkmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada CHP’nin oy oranı hakkında AKP’lilerin yaptığı açıklamaların "iktidara yürüyen CHP karşısında AKP’nin yaşadığı telaşın bir yansıması" olduğunu savunarak "Biri bir oran açıklarken diğeri, başka bir oran söyleyerek birbirlerini yalanlamaktadırlar. En son tahminde bulunan Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik’i dinlerken, ‘bir insana yalan bu kadar mı yakışır’ demekten kendimizi alamıyoruz. Cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim’in başına gelen en büyük felaketlerden biri olan Çelik’in, genel merkeze çekilmesi sonrasında, genel başkanına yaranma arzusu en üst boyuta çıkmıştır. Ortada acınacak bir durum vardır" dedi.

Çelik’in CHP’ye oy verenler için "50 yaş üzeri daktilo döneminden kalan insanlar" tanımlamasını kullanmasına da tepki gösteren Yüksel, "Partimize oy veren yurttaşlarımızla ilgili sığ ve düzeysiz ifadeler kullanan Hüseyin Çelik, hakaret ettiği 50 yaş üzeri insanlarla birlikte kendisini de aşağıladığının farkında değildir. 50 yaş üzerindeki yurttaşlarımız, bu düzeysiz ifadelere en güzel cevabı sandıkta vereceklerdir. Görülüyor ki, iktidarı kaybetme korkusu, büyüğe saygıyı da unutturmuş. Biz, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle önce insan diyen bir gelenekten geliyoruz. AKP ise, ülkeyi ayrıştırmayı bitirdi, şimdi insanı ayrıştırma, 50 yaş üstünü aşağılama çabasına giriyor" dedi.

Haberin Devamı

Çelik’in daha önce de İzmir için "kirli, sümüklü" ifadelerini kullandığını anımsatan Yüksel, şunları kaydetti:

"Sürekli halkımıza düzeysiz ve basit yakıştırmalar yaparak her açıklamasında bir gaf yapan Çelik için AKP’lilere önerim; Hüseyin Çelik kendilerine ne kadar oy kaybettiriyor, önce bunun araştırmasını yapsınlar. Bizimle uğraşmak onları aşar. Biz, bu tür acemi propaganda taktiklerine, eski zaman politika yapma biçimlerine son vereceğiz. Ne kadar araştırma şirketi varsa hepsine anket yaptırsınlar. Ama her sonuçta AKP için bir karabasan, partimiz ve halkımız için ise aydınlık bir dönemin başlangıcı ortaya çıkacaktır."