Siyaset Çiçek anayasa için liderlerle görüşecek

Çiçek anayasa için liderlerle görüşecek

05.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yeni anayasanın akıbetinin liderlere sorulması kararı alındı.

Çiçek anayasa için liderlerle görüşecek

Çiçek, 3 saat süren Uzlaşma Komisyonu toplantısında, 411 gündür çalıştıklarını ve ancak 48 maddede uzlaşılabildiğni kaydetti.
Yapılan değerlendirmelerin ardından yazım komisyonunun Meclis tatile girene kadar çalışmalarını sürdürmesi, bu arada Çiçek’in de liderlerle görüşerek gelinen noktaya aktarması ve liderlerin değerlendirmelerini alması kararı alındı.
CHP’li Atilla Kart ve Rıza Türmen, Çiçek’e “Bu görüşmeler sonunda komisyon bitecek gibi bir hava yaratılmasın” uyarısında bulundu. Çiçek ise, “Ben liderlerle müzakere etmeyeceğim. Tabloyu anlatacağım. Siz ne söylüyorsanız onu söyleyeceğim” karşılığını verdi. Bunun üzerine toplantıda Çiçek’in liderlerden özellikle 4 parti arasında hiçbir şekilde uzlaşma sağlanamayan “Başkanlık sistemi”, “vatandaşlık”, “ana dilde eğitim” gibi kritik maddelere ilişkin görüş alması, “Bu konularda ileri ya da geri adım atabilir misiniz? sorusunu yöneltmesi görüşü benimsendi.
Üyeler toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ak Partili Şahin, “Her partinin kırmızı çizgim dediği birtakım çizgiler var. Burada o siyasi partileri temsil eden arkadaşlarımız, o kırmızı çizgileri kaldırdık, esnettik diyemiyor. Bunu kim diyecek, kendilerini görevlendiren siyasi parti liderleri diyebilecek. Sayın Çiçek’in ziyaretinin sonuçlarını görelim. En azından esneyebilir” dedi.