Siyaset Çiller'den Aydınlık'a toplu suç duyurusu

Çiller'den Aydınlık'a toplu suç duyurusu

16.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller'den Aydınlık'a toplu suç duyurusu

Çillerden Aydınlıka toplu suç duyurusu

       DYP lideri Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, Aydınlık Dergisi'nin birçok yazısında kişilik haklarına hakaret edildiği iddiasıyla İP lideri Doğu Perinçek, Genel Başkanvekili Hasan Yalçın ve gazeteci - yazar Fikret Otyam'ın da aralarında bulunduğu altı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
       Çillerlerin avukatı Alpaslan Sucu'nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildiği suç duyurusunda, Hasan Yalçın'ın derginin 29 Kasım tarihli sayısında yayınlanan yazısında, Çiller Ailesi'nin "Susurluk çetesinde yer aldığı ve cumhuriyet devriminin tamamlanma politikalarından rahatsızlık duyduğu" ifadesine yer verildiği belirtildi.
       Otyam'ın yazısında ise "... Sarışın çirkin kadını aklayanları beyan ederim... Kadının da, kocası olacak adamın da, veletlerinin de hiç mi suçları yok... " sözlerinin aktarıldığı dilekçede, 15 Kasım tarihli sayıda da Tansu Çiller'e "... CIA ajanlığı Genelkurmay tarafından soruşturulan Çiller'in partisi..." ifadesine yer verildiği vurgulandı.
       Dilekçede, Perinçek'in 8 Kasım tarihli yazısında Tansu Çiller'e, dergi yazarlarından Burçay Anger'in de Tansu Çiller ve DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'a hakaretlerde bulunduğu görüşü dile getirildi.
       Dilekçede, derginin 6 Aralık sayısındaki Yalçın imzalı yazıda, "Çiller - Secord işbirliği; Özer Çiller - Secord ticari ortaklığının kapsamı silah ticaretine dayanmakta..." ifadesine yer verilerek, Çiller çiftine haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu ileri sürüldü.
       Sözkonusu yazılarda Çillerlerin kişilik haklarına hakaret edildiği belirtilerek, Perinçek, Yalçın, Otyam, Aydınlık Dergisi Ankara Temsilcisi Hikmet Çiçek, Sorumlu Müdür Metin Aktaş ve yazar Anger hakkında TCK'nın "hakaret" suçunu düzenleyen 480. maddesine göre dava açılması istendi.