Siyaset Çiller'in yeminli ekibi

Çiller'in yeminli ekibi

09.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çiller'in yeminli ekibi

Çillerin yeminli ekibi

DYP'de yaklaşık 15 milletvekili Genel Başkan Tansu Çiller'e her konuda destek vermek ve hiçbir zaman yalnız bırakmamak için yeni bir yeminliler grubu kurdu.
Başını Genel Sekreter Nurhan Tekinel'in çektiği ekipt Kastamonu Milletvekili Haluk Yıldız, Kırıkkale Milletvekili Hacı Filiz, Sinop Milletvekili Kadir Bozkurt, Konya Milletvekili Mehmet Ali Yavuz, Sivas Milletvekili Tahsin Irmak, Antalya Milletvekili Hayri Doğan, Denizli Milletvekili Kemal Aykurt gibi isimler yer alıyor. Bu milletvekilleri Çiller'i, yurt gezilerinde hiç bir zaman yalnız bırakmıyor.
Geçmişte kurulan yeminli ekibin, Nevşehir milletvekili Esat Kıratlıoğlu dışında, Refahyol hükümeti nedeniyle partiden istifa etmesi çeşitli esprilerin doğmasına da neden oldu. DYP'liler, "Umarız sonları eski yeminlilere benzemez. Çünkü partiyi ve Çiller'i ilk onlar terketti" dedi.
Bugün ANAP'ta olan İbrahim Yaşar Dedelek, Şinasi Altıner, İrfan Demiralp, Haluk Müftüler, Tevfik Diker, Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Hasan Peker gibi isimler tarafından kurulan ilk "yeminliler" grubunun bir benzeri olan ekibin, ilkinin aksine Kuran üzerine yemin etmese de Çiller'e sonuna kadar destek olmak konusunda birbirlerine söz verdiği öğrenildi.