Siyaset Cindoruk gitti kratta taşınıyor

Cindoruk gitti kratta taşınıyor

17.02.2011 - 09:13 | Son Güncellenme:

.

Cindoruk gitti kratta taşınıyor

Namık Kemal Zeybek’in Genel Başkan seçilmesinin ardından Akay’daki binayı boşaltarak, Balgat’taki Turgut Özal Kampüsü’ne taşınan DP, eski binasını da kiraya veriyor. Binanın girişinde yer alan, parti amblemi olan şaha kalkmış ‘kırat’ heykeli de Balgat’a götürülecek.

Haberin Devamı

DP, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminin genel merkez binası olan Akay’dan Balgat’taki Turgut Özal Kampüsü’ne taşınan DP, ‘Kırat’ı da taşıyacak.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, DP boşaltılan Akay Caddesi’ndeki eski Genel Merkez binasını ise kiraya vermeyi kararlaştırdı. Akay’daki binanın kiraya verilmesiyle Balgat’taki büyük binanın giderleri de karşılanmış olacak.

Akay’daki binanın bahçesinde yer alan ve parti amblemi olan şaha kalkmış ‘tarihi’ kırat heykelinin de 24 yıl aradan sonra yeri değiştirilecek. Binanın kiraya verilmesinin ardından partinin amblemi olan heykel de Balgat’taki Turgut Özal Kampüsü’ne götürülerek, Dyeni genel merkezin bahçesine yerleştirilmesi planlanıyor.

Akay’daki binanın bahçesinde şaha kalkmış kırat heykeli, 1987 yılında İstanbul’da bir heykeltıraşa yaptırılarak, Ankara’ya getirilmişti. Kırat heykeli, Süleyman Demirel’in siyasi yasaklı olduğu dönemde, DYP Genel Başkanı olan Hüsamettin Cindoruk’un talimatıyla yaptırılıp, gelen merkezin bahçesine yerleştirilmişti. Heykelin partiye getirilmesinden kısa bir süre sonra da siyasi yasağı kalkan Demirel, partinin başına geçmişti.