Siyaset Cindoruk’tan Demirel’e davet

Cindoruk’tan Demirel’e davet

21.05.2009 - 00:22 | Son Güncellenme:

Cindoruk 22 yıl önce DYP Genel Başkanı olarak görev yaptığı ve ‘Demokrasi Evi’ olarak adlandırdığı Akay Caddesi’ndeki binada DP Genel Başkanı olarak göreve başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘Sayın Demirel’i bu eve davet ediyorum’ dedi

Cindoruk’tan Demirel’e davet

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 22 yıl önce DYP Genel Başkanı olarak görev yaptığı ve “Demokrasi Evi” olarak adlandırdığı Akay Caddesi’ndeki genel merkezi binasında, yeni görevine dün başladı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, 12 Eylül askeri darbesinden sonra yasaklı olması nedeniyle Cindoruk, 1987 yılının eylül ayına kadar “emanetçi” olarak DYP Genel Başkanı görevinde bulunmuştu.
16 Mayıs’taki DP kongresinde Genel Başkan seçilen Cindoruk, mazbatasını aldıktan sonra dün Akay’daki genel merkez binasına gelerek çalışmalarına başladı. DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dülger tarafından karşılanan Cindoruk, Akay’daki binayı yaklaşık 25 yıl önce dönemin Büyük Türkiye Partisi için tuttuklarını anlattı.
Daha sonra genel başkan olarak bu binada çalıştığını dile getiren Cindoruk, şunları söyledi: “Demokrasi evimize dönerken, coşku ve saygı duyduğum bir kişiye teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. O da bildiğiniz gibi önemli görevler yapmış olan, bu davanın liderliğini yapmış olan Sayın Demirel’dir. Sayın Demirel’i sevgiyle, saygıyla bu eve davet ediyorum. Dilediği zaman gelebilir. Bu demokrasi evini birlikte bayram havası eşliğinde yaşarız. Bizim geçmişte birlikte olduğumuz arkadaşlarımız var. Onlara da çağrım var. Artık bizim siyasi evimiz açılmıştır. Daha evvel de açıktı ama şimdi yeni bir düşünceyle açılmaktadır. Merkez hareketinin merkezi olmak için açılmaktadır. Herkesi çağırıyorum. Bizim düşüncemizi paylaşan bütün insanları, herkesi çağırıyorum.”

ANAP’la birleşme
Cindoruk, ANAP ile birleşme takviminin sorulması üzerine, “Miladi takvim” diye espri yaptı. Cindoruk, “Hızlı biçimde götüreceğiz. Hukuki engeller var. Bu birleşmeler zor olur. Tabanlar hazır. Hiçbirimizin böyle bir birlikteliğe karşıtlığı yok. Oradaki arkadaşlarımızın çoğuyla zamanında beraber çalıştık” diye konuştu.
Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “2015’te görev sürem dolacak, herkes bırakmayı bilmeli” sözlerinin sorulması üzerine de, “Müjde sayarım” dedi.

Haberin Devamı

ANAP’ta ‘düğün müziği’
Merkezde toparlanmayı sağlamak için girişimlerde bulunacağını açıklayan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dün akşam ANAP’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle verilen resepsiyona katıldı. Gecede, ANAP Genel Başkanı Salih Uzun’la da bir araya gelen Cindoruk, birleşmeyle ilgili olarak “Düğün ne zaman?” sorusu üzerine, mini orkestrayı göstererek, “Bak müziği çalıyor” diye espri yaptı.