Siyaset ‘Cizre’den çıkan tablo köprüleri yıkabilir’

‘Cizre’den çıkan tablo köprüleri yıkabilir’

04.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrumunda yaralıların bulunduğu binadan 4 gündür haber alınamadığını söyleyen Demirtaş, “Umut ediyoruz ki oradaki insanlar yaşıyordur. Aksi halde müzakereden, diyalogdan ve çözümden bahsetmenin imkânı bile kalmayabilir” dedi

‘Cizre’den çıkan tablo köprüleri yıkabilir’

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, savaşın ve çatışmalı ortamın son bulması, sorunların diyalog ve müzakere ile çözümünün önünün açılması için parti olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Burcu Çelik Özkan ve Ali Atalan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Cizre’de bir evin bodrum katında yaralılar bulunduğunu söyleyen Demirtaş, “Sağlar mı, yaralılar mı, açlar mı, susuzlar mı bilmediğimiz onlarca insandan 4 gündür haber alamıyoruz. Parti olarak tüm yoğunluğu bu konuya vermiş durumdayız. Ama maalesef şu dakikaya kadar kesin bir sonuç almış değiliz. Kürt sorununun çözümü belki bir günde gerçekleşmez ama bu yaşanan insanlık dramını şu anda durdurmak mümkündür. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte vahşet bodrumundaki durum netleşinceye kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş, kendisinin de içinde yer alacağı bir heyet ve gönüllü sağlıkçılar ile o binaya girip yaralıları alma talepleri olduğunu belirterek, bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu çağrıda bulundu:


‘Ben gitmek istiyorum’

“Ortaya çıkacak tablo hiçbir şekilde geri dönülmeyecek bir köprü yıkılmasına yol açabilir. Müzakereden, çözümden bir daha bahsetmenin yolu bile kalmayabilir. İnsani beklentiyi karşılayacak bir cevap vermeniz gerekiyor. Hiçbir spekülasyona mahal vermemek adına, ben ve sağlık ekibi o binaya gitmek istiyoruz. Bu meselenin ciddi kırılmalara ve geri dönülmeyecek şekilde tahribatlara yol açabilecek bir mesele olduğu görülmelidir. Umut ediyoruz ki oradaki insanlar yaşıyordur. Bunu bir kriminal olay olarak göstermenin anlamı yok.”

Demirtaş, Cizre’ye girme taleplerinin yaşanan insani trajedinin ortadan kaldırılması amacıyla olduğunu ve bunun siyasi bir talep olmadığını sözlerine ekledi. DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek de “Oradaki yaralı insanların kurtarılmasını sağlamak için bir yaşam koridoru açılmasını istiyoruz” dedi.