Siyaset Çocukları gelin vermeyelim!

Çocukları gelin vermeyelim!

30.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndaki çalışma odasına erken yaşta evliliklere dikkati çekmek için, “Gelin, küçük kızlarımızı koruyalım; gelin göndermeyelim” başlıklı afiş astı

Çocukları gelin vermeyelim

Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı’nın başlattığı kampanya çerçevesinde hazırlanan ve üzerinde, “Gelin göndermeyelim! Ülkemizde her yıl yüzlerce küçük kız başlık parası karşılığında çocuk yaşta evlendiriliyor. Evlilik adı altında yürütülen bu cinsel ve ticari istismarı durdurmak elimizde. Gelin, küçük kızlarımızı koruyalım; gelin göndermeyelim” yazılı afiş, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu için çalışmalarını yürüttüğü odanın kapısında yer alıyor.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, “Halkı bilinçlendirmek, bunun örf, adet değil; çocuk istismarı olduğunu kamuoyuna anlatmak” için afişi astıklarını söyledi. Türmen, ayrıca, Cenevre’de toplanan Çocuk Hakları Komitesi’nin Türkiye’ye önerdiği gibi Ceza Kanunu ve Medeni Kanun’da evlilik yaşının 18’e çıkarılması için kanun teklifi verdiklerini anlattı.