Siyaset ‘Cumhur İttifakı dirliğini koruyor’

‘Cumhur İttifakı dirliğini koruyor’

26.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nın cumhurun gönlünde doğduğunu ve varlığını koruduğunu belirten Kurtulmuş, “Türkiye’nin temel meselelerinde, AK Parti ile MHP arasındaki dayanışma bir şekilde sürdürülecektir” dedi.

‘Cumhur İttifakı dirliğini koruyor’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, af, andımız ve emeklilikte yaşa takılanlar tartışmaları nedeniyle yerel seçimde ittifak yapmama kararı alan AK Parti ve MHP’nin buna karşın Cumhur İttifakı’nı sürdürdüğünü ve iki partinin dayanışmasının Türkiye’nin temel meselelerinde devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Hayme Ana Kına Konağı’nda gazetecilerle bir araya gelen Kurtulmuş, af, öğrenci andı ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili tartışmalarla gölgelenen Cumhur İttifakı’yla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, ittifakı bu konulardan ayrı tuttuklarını belirterek, “Cumhur İttifakı, cumhurun gönlünde doğan, hala varlığını ve dirliğini koruyan ittifaktır. Türkiye’nin temel meselelerinde, AK Parti ile MHP arasındaki başlamış olan bu dayanışma bir şekilde sürdürülecektir. Bundan dolayı bu Cumhur İttifakı meselesini seçim işbirliğinden ayrı ayırt ederek konuşmanın daha doğru olduğu kanaatindeyiz” dedi.

‘Böyle bir dünya yok’

İnsanların artık 38, 40, 48 yaşlarında emekli olmalarının Türkiye’nin bugünkü şartları itibariyle kaldırabileceği bir durum olmadığına işaret eden Kurtulmuş, dünyada da genel eğilimin emeklilik yaşının mümkün olduğu kadar ileriye çekilmesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Biz de isteriz vatandaşlarımız mümkün olan en erken yaşta emekli olsun ama böyle bir dünya yok. Böyle bir imkan yok. Böyle bir Türkiye’nin ekonomik gücü yok. Aslında dünyanın hiçbir ülkesinin de sosyal güvenlik sistemlerinin hassasiyetleri bakımından böyle bir imkan yok. Biliyorsunuz AK Parti çeşitli alanlarla milleti rahatlatacak destekler sağlamıştır ama bu EYT konusu siyasi bir istismar meselesi olmamalıdır. Yani biz iktidar partisiyiz bilmez miyiz insanlarımızın gönlü hoş olsun diye hele hele seçim var, seçim üzeri biz de buradan 3-5 puan kazanalım, ama sorumluluğumuz var. Sırtımızda yumurta küfesi var ve Türkiye’nin bu ekonomik şartları içerisinde bir şekilde karşılayamayacağı bir bedelin ödenmesine razı olmayız.”

Haberin Devamı

‘Kulislere inanmayın’

Kurtulmuş, bir gazetecinin “eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP’den, sizin de AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığınız konuşuluyor kulislerde” sözleri üzerine, “Kulislere itibar etmeyin. Kulis böyle sürekli fokurdar, biz kendi işimizi yapıyoruz. Melih Bey’le ilgili açıklamayı da arkadaşlarımız yaptılar” dedi.