Siyaset ‘Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız’

‘Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız’

17.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir” şeklindeki sözlerinin “Cumhur İttifakı’nda çatlak” şeklinde yorumlanmasına tepki gösterdi. Bahçeli dünkü grup konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

‘Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız’

 

ONUR YÜRÜYÜŞÜ: İl il Anadolu’yu geziyoruz. 40 ilimizde vatandaşlarımızla kucaklaştık. Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023 Cumhur İttifakı’nın zafer yılı olacaktır. Cumhur İttifakı’nda çatlak, patlak olmaz, ama ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanlar olacaktır.

Haberin Devamı

SİNSİ BİR KURNAZLIK: ‘MHP Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür’ demiştim. Şunu herkes bilmelidir ki, hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı’nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. CHP’nin gayri milli muhalefetini ele alıp, nasıl muhalefet yapılması gerektiğini tarif ederken tespitlerimi başka yerlere çekmek sinsi bir kurnazlık, sivri bir kifayetsizliktir.

50+1 MEŞRUİYETİN TEMELİ: Sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Cemil Çiçek, yüzde 50+1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi kaosa sürükleyeceğini iddia ediyor. Altı partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları düzenlediği bir dönemde, Çiçek’in beyanatı kuşku vericidir.

Haberin Devamı

HESAPLAŞILMADAN HELALLEŞME OLMAZ: CHP’nin son 50 yıllık tarihi huzursuzluğun tarihidir. Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Yaraların kapanması için helalleşme yolculuğuna çıkıyorum.’ Sana güle güle, madem yolculuğa çıkıyorsun, biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir. Kılıçdaroğlu’nun bizim çizgimize gelmesi, itirafçı olması bir gelişmedir. Fakat kastettiği derin yaraları Atatürk’ün üzerine yıkmak için fırsat kolluyorsa, bu simsarlığının sonuçları ağır olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, şunu bil ki, hesaplaşmadan helalleşmemiz asla olmayacaktır... Türk milleti ayakların baş, başların da ayak olmasına müsaade etmeyecek.

‘EYT sorunu çözülmelidir’

Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Bütçe imkanları doğrultusunda  geniş bir siyasi uzlaşma ile EYT sorunu TBMM’de çözülmelidir. Diğer yandan 3600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları da beklentimizdir.