Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağ koparsa misyonumuz biter

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağ koparsa misyonumuz biter

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milletin gönlünde yeri olmayanların AK Parti listelerine giremeyeceğini söyleyen Erdoğan, yılın 365 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de milletvekili, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olamayacağını vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağ koparsa misyonumuz biter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin AK Parti’de milletvekili, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Milletimizle aramızdaki bu güçlü ve hasbi bağ koptuğu gün, bizim de misyonumuzun bittiği gündür. Bu kriterlere uygun şekilde çalışmayan, layüsel davranan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilat yöneticilerimiz de varsa o zaman milletimizin gönlünden düşmüş demektir” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’yla ilgili “meşruiyet” tartışması açtığını söyleyerek, “Bay Kemal önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Bak şu anda senin kendi genel başkan yardımcıların bile sana dümdüz çakıyor. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip de hâlâ koltuğuna yapışan ana muhalefet başkanı bulabilirsiniz, senden başka yok. Meşru değilsin, bir an önce git de şu CHP’nin tabanı da rahatlasın ya” değerlendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında şu mesajları verdi:

İKTİDARLA UYUM İÇİNDE OLAN YAPAR: Cumhur İttifakı’nı inşallah Ankara’mızda başkentimizde karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Bu devletimize illetleri dokundurtmayız. Bu devletimizi daha güçlü kılacağız, başkentimizi daha güzel yapacağız. Bunu, ancak iktidarla uyum içinde olan bir belediye gerçekleştirebilir. Onun için bu yolda bunu başaracağız. Biz sizlere öyle bir Büyükşehir belediye başkan adayı çıkarttık ki beş dönem, 21 yıl Kayseri Büyükşehir belediye Başkanlığını yapmış, genel başkan yardımcımız, aynı zamanda Çevre Şehircilik Bakanımız, yani belediyeciliğin her şeyi, bunu yapmış olan bir dava ve yol arkadaşımızı Ankara’ya Büyükşehir belediye başkan adayı yaptık.

Haberin Devamı

LİSTELERE GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL: Rize ata yurdumdur, İstanbul hayata ve siyasete atıldığım şehirdir. Ankara da ülkeme ve dünyaya hizmet ederken etle tırnak gibi ayrılmaz bir şekilde iç içe geçtiğim şehirdir. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla en ideal isimlerle ve en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz. Çünkü Ankara, siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. İsimleri de yine milletimizle birlikte tespit ediyoruz. Milletin gönlünde yeri olmayan, ilçesinde, ilinde karşılığı bulunmayan kimsenin AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağ koparsa misyonumuz biter
BAĞIMIZ KOPTUĞU GÜN: Günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de milletvekili, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Milletimizle aramızdaki güçlü ve hasbi bağ koptuğu gün, bizim de misyonumuzun bittiği gündür. Hamdolsun, bugüne kadar gerek hizmetlerimizle gerek seçimlerde aldığımız neticelerle bu bağın ilk günkü kadar sağlam olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Şayet bu kriterlere uygun şekilde çalışmayan, layüsel davranan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilat yöneticilerimiz de varsa o zaman milletimizin gönlünden düşmüş demektir.

Haberin Devamı

ÇANKAYA VE YENİMAHALLE MESAJI: Çankaya’yı görüyorum. Çankaya’yı almaya var mıyız? Yenimahalle’yi almaya var mıyız? Öyle kararlı, azimli olacağız ki önemli iki belediye başkan adayımızla Çankaya’yı da Allah’ın izniyle, Yenimahalle’yi de alarak Ankara’da yeni bir dönüşümü, değişimi başlatmamız lazım. Çankaya’nın ismi büyük ama içindeki hizmete bakınca ne yazık ki berbat, rezalet. Yenimahalle aynı öyle.

‘Bay Kemal önce kendi meşruiyetini sorgula’

Şimdi de tutmuş bizim meşruiyetimizi Cumhurbaşkanlığımızı sorguluyor. Bay Kemal önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Bak şu anda senin kendi genel başkan yardımcıların bile sana dümdüz çakıyor. Önce kendi oturduğun koltuktaki meşruiyetini sorgula. Dünyanın neresinde dokuz seçim üst üste kaybedip de hâlâ koltuğuna yapışan ana muhalefet başkanı bulabilirsiniz, senden başka yok. Meşru değilsin, bir an önce git de şu CHP’nin tabanı da rahatlasın ya. Bu kişinin tek derdi kendi partisi içindeki iktidarını korumak. Bu zat sürekli bizim tarafsızlığımızdan dem vuruyor. Biz Türkiye’den, milletimizden, kardeşlerimizden, mazlumlardan, mağdurdan yanayız, hepsinden öte haktan yanayız. Kılıçdaroğlu’nun kimden yana olduğunu milletimiz gayet iyi görüyor, iyi biliyor. O, olsa olsa terör örgütlerinin beslemelerinden yanadır.

Haberin Devamı

Projelerini yarın açıklayacak

Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında, “Ankara’yı bulunduğu yerden daha iyi yerlere, dünya başkentleri arasına taşıyacağız. Çalışmalarımızı Ankara’yı daha yaşanabilir bir halde bırakmak için yürüteceğiz” dedi.

Kimsenin siyasi görüşüne ve mezhebine bakmayacaklarını söyleyen Özhaseki, “Ankara’yı ben değil biz kültürü ile yöneteceğiz. Ankara’yı çevreye duyarlı, kültürel dokuya uygun, yatay mimari merkezi haline getireceğiz. Büyük bir zafer kazanacağımızın sözünü buradan veriyorum” ifadesini kullandı. Özhaseki, projelerin ise yarın gerçekleşecek bir toplantıyla açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletle bağ koparsa misyonumuz biter

İŞTE ANKARA ADAYLARI

Haberin Devamı

Büyükşehir: Mehmet Özhaseki

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Asım Balcı

Ayaş: Burhan Demirbaş

Balâ: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Amber Türkmen

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi

Etimesgut: MHP - Enver Demirel

Evren: Hüsamettin Ünsal

Gölbaşı: MHP - Ramazan Şimşek

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Duhan Kalkan

Keçiören: Turgut Altınok

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Murat Köse

Nallıhan: İsmail Öntaş

Polatlı: MHP - Mürsel Yıldızkaya

Pursaklar: Ayhan Yılmaz

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle: Veysel Tiryaki