Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan kara gün dostu olduğunu göstermiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan kara gün dostu olduğunu göstermiştir

17.11.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Pakistan'da Başbakan Navaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişiminde Pakistan ülkemizin kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Neler yapılabileceğini bizimle paylaşmışlardır. Parlamentonun her iki kanadı da almış oldukları destek kararları ve ziyaretleriyle bize güç vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu unutmayacağız" dedi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların sayısının ise 248'e yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan kara gün dostu olduğunu göstermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslamabad’daki temasları kapsamında Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Erdoğan, daha sonra Şerif ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Pakistan'ın verdiği desteği unutmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Haberin Devamı

5 Temmuz darbe girişiminde Pakistan ülkemizin kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Neler yapılabilieceğini bizimle paylaşmışlardır. Parlamentonun her iki kanadıda almış oldukları destek kararları ve ziyaretleriyle bize güç vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu unutmayacağız.15 Temmuz'dan sonra Pakistan yanımızda olduğunu açıkca göstermiştir. Ülkemize yapılan destek ziyaretleri bize güç vermiştir. Yıllardır hizmet ve diyalog gibi kavramları kullanan bu örgütün her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da gördük. Darbe girişiminin arkasında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve onun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının hedeflerine ulaşmak için kan dökmek dahil her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da maalesef acı bir şekilde gördük.

Haberin Devamı

248 KİŞİYİ ŞEHİT ETTİLER

40 yıla dayalı bir çalışmayla TSK, polis, yargı ve devletin tüm kurumlarına sızma hareketini gerçekleştirmişlerdir. Bunun neticesinde de o gece bütün milletimizin vergileriyle almış olduğu F-16, helikopterlerle kendi milletine, TBMM'ye, Özel Kuvvetlere bomba yağdırmıştır. Her türlü ihaneti ve alçaklığı yapmıştır. O gece 248 şehit verdik. O gece milletimiz bağımsızlığına sahip çıktı.Milletimiz şehadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Şimdi tüm dostlarımızı ve kardeş toplumları bu örgüt için uyarıyoruz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Maarif Vakfımızın çalışmalarıyla buradaki öğrenciler yetiştirilecektir.

PAKİSTAN YÖNETİMİNİN GÖSTERDİĞİ DAYANIŞMAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu konuda Pakistan yönetiminin gösterdiği dayanışmaya teşekkür ediyorum. Bu şer şebekesinin hakettiği cezaya çarpıtılması konusunda gereğini yapıyoruz. Pakistan'ın güvenliğine de tehdit olan FETÖ'nün bertaraf edilmesi konusunda Pakistan en başından iş birliği göstermiştir. Pakistan ile bu şer şebekesinin cezalandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Pakistan güvenliğini de tehdit eden bu örgüt için Pakistan yönetimi de önlem almıştır. Şimdi ise örgütle bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terketmelerini istemiştir. Bunun için Pakistan'a teşekkür ediyorum.Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum. Aynışekilde terörle mücadeledede Pakistan'ı yalnız bırakmayacağız. Terörle mücadelede uluslararası mutabakat olmadan bir netice almak mümkün değildir. Türkiye ve Pakistan kenetlendikçe refah sağlanacaktır.

Haberin Devamı

SERBEST TİCARET ANLAŞMASINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Pakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğine de değinen Erodğan şunları dile getirdi: "2017 yılına girmeden serbest ticaret anlaşmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bögesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk.

KEŞMİR SORUNU

Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve kontrol hattında artan gerilim göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde, Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Biz de ülke olarak, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.2007 yılında başbakanlığım döneminde başlattığımız Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirve süreci bu noktada çok önemlidir. Zirvenin meyvelerini verdiğini ve iki ülke arasında diyalog mekanizmalarının kurulduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Pakistan ve Afganistan'ın iş birliği, her iki ülkeyi de etkileyen terör belasının çözümü konusunda olmazsa olmazdır.