Siyaset Cumhurbaşkanı Gül'den 'youtube' uyarısı

Cumhurbaşkanı Gül'den 'youtube' uyarısı

11.06.2010 - 14:19 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Youtube’a erişim yasağı ile ilgili olarak şu önemli açıklamyı yaptı...

Cumhurbaşkanı Gülden youtube uyarısı

Cumhurbaşkanı Gül: "(youtube yasağı) Bir yolu bulunması ve biran bu işlerin bitmesi lazım. Türkiye bunları yasaklayan bir ülke olarak gözükmek istemez"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi "Twitter" üzerinden Türkiye gündemi ve son günlerde katıldığı bazı programlarla ilgili düşüncelerini aktardı.

Twitter üzerindeki hesabında yorumlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli konulardaki görüşlerini "Yoğun gündem nedeniyle epey zamandır kendim yazamadım. Bazı konularda görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum" sözleriyle aktarmaya başladı.

Youtube ve google siteleriyle ilgili görüşlerini daha önce de birkaç kez aktardığını anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, Twitter üzerinde de bu yasaklarla ilgili değerlendirmede bulundu. Gül, "Youtube ve Google konusunda çok fazla şikayet olduğunu biliyorum. Bu konudaki görüşlerimi daha önce birkaç kez sizlerle de paylaştım. Kesinlikle kapatılmalarına karşıyım. Bu konuda çözüm için ilgili birimlere talimat verdim. Gerekirse yasa değişikliği yapılmasını da istedim" dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün çeşitli konulara ilişkin twitter’daki değerlendirmeleri şöyle: -"Yeni pasaportlarla ilgili sorular var. Bu konu aslında Türkiye’nin uzun yıllar üzerinde çalıştığı ama bir türlü bitiremediği bir proje idi. Nihayet tamamlandı ve çok da güzel oldu. İlk pasaportu da bana verdiler. Biliyorsunuz bu on yıllık süreli bir pasaport ve dolayısıyla on yıl boyunca başka masraf olmayacak." -"Taş atan çocuklar konusunda düşüncelerimi daha önce paylaşmış ve o zamanlar gerekli talimatları da vermiştim. Mecliste yasa tasarısı hazırlandı.

Komisyonda bazı farklı görüşler çıktığı için uzadığını biliyorum. Ama yakından takip ediyorum." -"Şehitlerimiz konusuna çok özel önem veriyorum. Cumhurbaşkanı olunca ilk defa şehit yakınları ve gazilerimize Çankaya Köşkü’nde iftar verdim. Ve bunu bir gelenek yapıp her sene ilk iftarı onlarla yapıyorum ve bütün illerden katılım oluyor. Her konuşmamda toplumun dikkatini bu hususa çekiyorum. Ziyaret ettiğim illerde yemeklerde baş masama muhakkak şehit yakınlarını oturtuyorum. Yine Cumhurbaşkanı olarak sadece gazilerimiz ve şehit yakınları ile ilgilenmek üzere terörle mücadelenin içinden gelmiş olan... Emekli kurmay albayı özel olarak şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile ilgilenmek üzere danışman atadım. Bu vesile ile bugünkü (dünkü) şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum." -

Haberin Devamı

"BÜTÜN İLLERİMİZİ ZİYARET ETMEK İSTİYORUM"-

Haberin Devamı

-"Vatandaşlarımız kendi illerini ne zaman ziyaret edeceğimi soruyorlar.

Görevde olduğum süre içinde bütün illerimizi ziyaret etmek istiyorum." -"Bildiğiniz gibi İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti. Arvo Part, Estonya’lı çok meşhur bir klasik müzik kompozitörü. ’Adem’in Yakarışı’ eserinin dünya prömiyerini İstanbul’da icra etti. Estonya Cumhurbaşkanı ve seçkin konuklarla beraber dinledim. Bu konuda doğrusu benim fazla bilgim yok ama uzmanlar çağımızın en önemli bestekarlarından birisi olduğunu söylüyorlar. Ben de Arvo Part’a bir ödül verdim. Gerçekten çok etkileyiciydi." -"Bu hafta dikkatimi çeken bir konu da Türkçe Olimpiyatları idi. Ben yurtdışı gezilerimde de Türk okullarını ziyaret ediyorum. Ziyaret sırasında kültür programları yapıyorlar ve gerçekten çok etkileyici. Bu çalışmalar güzel Türkçemiz ve Türk kültürünün yayılmasına büyük katkı sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün twitter’daki hesabında biyografisi de yer alıyor. Şu anda twitter üzerinde 27 bin 373 kişi tarafından izlenen Cumhurbaşkanı Gül, sayfasında fon olarak Çankaya Köşkü’nün büyük boy bir fotoğrafın