Siyaset ‘Cumhuriyet hisselerini sol prestij için aldık’

‘Cumhuriyet hisselerini sol prestij için aldık’

20.01.2010 - 00:55 | Son Güncellenme:

İkinci Ergenekon davasının dünkü oturumunda çapraz sorgusu yapılan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Cumhuriyet gazetesinin hisselerini neden aldığı sorusu üzerine, “Sol cemaate prestij kazanmak için hisse aldık. Kâr da zarar da etmedik” dedi.

‘Cumhuriyet hisselerini sol prestij için aldık’

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen davanın 33. duruşmasında Çapan’ın çapraz sorgusu yapıldı. Üye Hâkim Hasan Hüseyin Özese’nin Cumhuriyet gazetesi hisseleri için ne kadar ödeme yaptığı şeklindeki sorusu üzerine Çapan, şunları söyledi:
“1 milyon dolardı galiba. Yüzde 10’uydu. Şimdi yüzde 9’a düşmüş. Yüzde 40-60 diye bir şey yok. Birisi oturmuş senaryo yazıyor. Esası yüzde 20’dir. Sonra para koymak gerekiyordu. Biz para yatırmayınca hisse düştü. Gazeteyi ele geçirelim diye bir derdimiz olmadı. Yüzde 20’yi biz aldıktan sonra herkes ortak olmuş. Bizim hissemizi istediler, parayı verin alın, dedim.”
Özese’nin, “Akatlar’da bir yemeğe katıldığınız söyleniyor. Anlatır mısınız?” sorusuna Çapan, “Yemeğe Kemal Özden, Ferit İlsever ve ben katıldım. Veli Paşa’yı da getirdiler. Bizi tanıştırdılar. Beni Kürt zannedip korumaya muhtaç sanıyorlardı. Özden, ‘Hisselerini satarsan seni koruruz’ diyordu. Ben de korunma ihtiyacım olmadığını söyledim, buna sinirlendim. Veli Küçük ortamı yumuşatmaya çalıştı. Benim de kendisi gibi muhacir olduğumu bildiğini söyledi. Hissem için 2 milyon dolar istedim. Bu para verilmedi. Ben de satmadım” diye karşılık verdi.