Siyaset Daha samimi bulduğum için Ak Parti’ye üye olacağım

Daha samimi bulduğum için Ak Parti’ye üye olacağım

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, FETÖ/PDY ile mücadelede AK Parti’yi daha samimi bulduğu için üyelik başvurusunda bulunacağını belirtti.

Daha samimi bulduğum için Ak Parti’ye  üye olacağım

Celal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP’nin FETÖ/PDY ile ilgili meselenin üstünü örtmeye çalıştığını savunarak, bunu hatalı ve tehlikeli bulduğunu söyledi.
FETÖ mücadelesinin parti meselesi olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkenin kaderinin belirlenme noktasında herkesin yapacağı bir şeylerin olduğuna dikkati çekti. Yaşadığı Didim’de FETÖ yapılanmasına karşı itirazda bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Üstelik içinde yer aldığım partiden, CHP’den başladım itiraza. Kişi olarak ben önce gözümdeki çapağı temizlemek istedim. Bu amaçla ‘kral çıplak’ dedim. FETÖ ile mücadeleye devam edeceğim” dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “FETÖ’nün hayatımızdan silinip atılması konusunda Ak Parti’yi daha samimi bulduğum için üye olacağım, kimse de beni yadırgamasın. Bana ağabeyim Kemal Kılıçdaroğlu da sahip çıkmalıydı. Benim yaptığım, herkesin kendi evinin önünü temizlemesi kuralına uymaktan başka bir şey değil. Ak Parti, FETÖ’yü temizleyip atmak istiyor. Bu konuda CHP’den daha fazla yol aldı. 2 Ocak’ta Ak Parti Genel Merkezi’ne giderek partiye üye olacağım.” l AYDIN AA