Siyaset ‘Dalkavuklardan kurtulmak zorundayız’

‘Dalkavuklardan kurtulmak zorundayız’

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman’daki bir konferansta kullandığı, “güç zehirlenmesi” ifadesine açıklık getirdi.

‘Dalkavuklardan kurtulmak zorundayız’

Metiner, dün TBMM’de gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, bazı milletvekili ve belediye başkanlarının yerelde zaman zaman, “iktidar şehvetine” kapılarak yanlışlar yaptığını, Ak Parti’yi iktidara taşıyanları görmezden gelebildiğini, bu şekilde güç zehirlenmesi yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

Mütevazı olmalıyız

Metiner, “Güç zehirlenmesinden kastettiğim, partimizin kurumsal aidiyeti ile Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili bir tespit değil. Cumhurbaşkanımız ne kadar mütevazıysa bizim de en az o kadar mütevazı olmamız gerekirken zaman zaman kibir abideleri olarak halkın arasında dolaşan insanlar olabiliyor” diye konuştu.

Konferanstaki konuşmasında aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı vesilelerle söylediklerini tekrar ettiğine dikkat çeken Metiner, şöyle devam etti:

“Sözlerimizden rahatsızlık duyanlar, Cumhurbaşkanımızın da eleştirdiği türden yanlışlık yapan arkadaşlarımızdır. Onlar kendilerine çeki düzen versin. Her birimiz kendimize çeki düzen vermek zorundayız. Çevremizdeki yağcılardan, dalkavuklardan kendimizi kurtarmak zorundayız. Biz kral değiliz, padişah değiliz.