Siyaset Davutoğlu: New York’taki belgelerin hükmü yoktur

Davutoğlu: New York’taki belgelerin hükmü yoktur

04.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Rıza Sarraf’ın tanık olduğu davada hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticileri olduğunu  ifade etti.

Davutoğlu: New York’taki belgelerin hükmü yoktur

İzmir’de Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Davutoğlu, “New York’ta, o mahkemede sunulan belgelerin 17- 25 Aralık ile irtibatı dolayısıyla bizim açımızdan hükmü yoktur. Rıza Zarrab başta olmak üzere bu ateş çemberindeki ülkenin düştüğü zor şartlarda kim kendi çıkarını düşünmüşse, kim servetini artırmayı planlamışsa, kim rüşvet almışsa, kim haksız kazanç peşinde olmuş ve elde etmişse onlardan da hesap sorulmalıdır. Mücadele yürütürken eğer Türkiyede yanlış bazı işler, olmuşsa bu yanlışın hesap verilme makamı da New York değil; Ankara’dır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleridir” dedi.
“Bugünlerde, ciddi sınamalarla karşı karşıyayız” diyen Davutoğlu şöyle devam etti: “Ülkemize, devletimize, vatanımıza dönük farklı kuşatma faaliyetinin farkında olmamız lazım. New York’ta bir Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticilerini de izam etmeye çalışan bir mahkeme görülüyor. Bir kere, şunun bilinmesini isteriz. Devletimizin izzetine kim el uzatırsa 80 milyon, tek yürek olarak çelik bir sur gibi oluruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin izzeti, bağımsızlığı ve egemenliği ile inşa edilmiştir. Biz, onun için Selçuklu’da Moğollara ve haçlılara, Osmanlı’da yedi düvele karşı, İstiklal Harbi’nde ‘Ya istiklal ya ölüm’ dedik. Yine ‘Ya istiklal ya ölüm’ deriz.”

Yazarlar