Siyaset Davutoğlu: Onlar şehitlerimizin ruhuna zarar veriyorlar

Davutoğlu: Onlar şehitlerimizin ruhuna zarar veriyorlar

24.08.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyelerine hitap etti. Davutoğlu konuşmasında "Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza kardeşliği, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek" dedi. Davutoğlu "Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı makamların en yücesidir." dedi.

Davutoğlu: Onlar şehitlerimizin ruhuna zarar veriyorlar


Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

Bu tarih, ortak tarihimizdi. Ortak kader bilinciyle birlikte yaşadık. Böyle kritik dönemde Türkiye vatandaşlarının demokratik haklarına dikkat etti ve komşularında da güvenli bir liman oldu.

Sizler Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın yiğit insanlarısınız. Sizler bu toprakların emin olması için gönüllerin koruyucusunuz.

Terör örgütünün asker ve polisimize yaptığı saldırılar bütün Türkiye'ye yapılmış saldırılardır. Saldırıların amacı gönüldaşlık bilincini yok etmektir.

Bir tarafta demokratik olmayan uygulamaların getirdiği bir birikim ama diğer tarafta insan onurunu hiçe sayan bir terör örgütünün önce Kürt vatandaşlarımıza uyguladığı çağ dışı davranışlar var.

Haberin Devamı

Doğu'daki çocuklarımızı terör örgütünün kan ve ölüm makinesi haline getirenler bir insanlık suçu işliyor.

90'lı yıllarda yapılanların aynısının farklı bir cihetten yapılması için faaliyetler yürütülüyor, insanlar göçe zorlanıyor.

Son 12 yılda yaşanan acıların bitmesi için her türlü önlemi aldık, her adımı attık. Örgüt, Suriye ve Irak'taki gelişmelerden hareketlenerek bir takım uluslararası çevrelerin desteğini aldığını düşündü.

"Kesin talimat var..."

"Kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama haklarını tehdit ediyorsa, kim vatandaşlarımızdan haraç alıyorsa, kim gençlerimizi dağlara kaldırmak üzerinden gençlerimizin geleceğini karartıyorsa bütün o odaklara karşı kesin bir talimat verildi ve harekete geçildi. İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaktır."

Haberin Devamı

Ağbabalar ne söylerse söylesin

"Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza kardeşliği, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek. Siz kimleri arkanıza alırsanız, hangi odaklardan 'Gidin Türkiye'yi karıştırın' diye talimat alırsanız alın işte bu yiğit Anadolu ve Mezopotamya insanları var ya onlar sizin karşınızda o talimat aldığınız odaklara ders vermeye kararlıdır."

Bu topraklar için alın teri dökmeyen şimdi ahkam kesenler şehitlerimize büyük bir ızdırap veriyor. Masum Anadolu Mezopotamya çocuklarını dağa kaldıran terör örgütü, aynı anlarda Türkiye'nin diğer köşelerinde büyüyüen gençleri tehdit eden terör saldırıları, diğer taraftan da çatışmalardan siyasi menfaat uman ve şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya kalkan bazı bedhahlar Türkiye'deki şiddetten, terörden kim besleniyorsa, onlara karşı biz, sizler birlikte omuz omuza muhabbetin sözcülüğünü yapacağız.

Zor bir yoldayız. Fedakarlık gerektiren bir aşamadayız. Şimdi bizler fedakarlık yapmazsak gelecek nesillere barış içinde bir Türkiye bırakamayız.

Haberin Devamı

Operasyonlar sadece töreöre karşıdır

"Operasyonlar kesinlikle herhangi bir etnik ya da mezhebi gruba ya da vatandaşa karşı değildir. Ne Türkiye'de ne Irak'ta tek bir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Nasıl DEAŞ'a yönelik operasyonlar Araplara, Sünnilere karşı değilse, PKK'ya dönük operasyonlar da Kürtlere, Sünnilere ya da Alevilere karşı değildir. Hepsi sadece ve sadece terör örgütüne karşıdır."