Siyaset Demirtaş'tan bomba iddia

Demirtaş'tan bomba iddia

18.05.2015 - 18:31 | Son Güncellenme:

HDP eş başkanı Selehattin Demirtaş, HDP'nin Adana ve Mersin'deki il binalarına yönelik gerçekleşen eş zamanlı saldırılar sonrası Mersin mitinginde konuşan Demirtaş bomba bir iddia ortaya attı. Demirtaş saldırılar için: "Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler" dedi.

Demirtaştan bomba iddia

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Mersin mitingi için "Daha coşkulu, daha neşeli olarak saat 17.00'de buluşacağız" demişti.

Haberin Devamı

Alanın dolmasının ardından Mersin il eş başkanlarının konuşmalarıyla miting başladı. HDP'nin Mersin'deki milletvekili adayları tanıtıldı.

HDP Mersin Milletvekili Adaylarından Çilem Öz, "Saldırıya verilecek en güzel cevap seçimler için daha fazla çalışmaktır" dedi. Çilem Öz'ün arından adaylardan Dengir Mir Mehmet Fırat da konuştu.

Aday konuşmalarından sonra sahneye çıkan Demirtaş'ın konuşmasından satır başları

"Öylesine zaman ve yerler seçilmiş ki adaylarımızın ve parti üst düzey yöneticilerimizin cenazelerini çıkartmak istediler" dedi. "Hedefleri buydu. Türkü Kürde düşman etmekti. Çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler. Meydan meydan gezip anlatmaya çalışıyoruz.

Bu saldırıyı boşa çıkarmanın yolu herkese sevgiyle bakmaktır. Çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veriyorlar diye bizim düşmanımız değiller.

Haberin Devamı

Milletvekilliğinden, benim canımdan kıymetilidir bu ülkenin barışı.

Oy verir vermez kendi bilir. Herkesin bir aklı var, buna saygı duyacağız.

Korkuyla provokasyonla oy toplamaya çalışanlar bu ülkeyi felakete sürüklüyor.

İçeride dışarıda savaş peşinde koşanlar, Suriye başta olmak üzere, kendi saltanatı için provokasyon yapanlara karşı biz barışla yanıt vereceğiz.

7 Haziran'da da 8 Haziran'da da durduğumuz çizgi bu olacaktır.

"Miting dağılırken çok dikkatli olun"

Bugün miting dağılırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Geçtiğiniz bütün seçim bürolarının önünden onlara sevgi göstererek geçin ki HDP'nin nasıl bir parti olduğunu görsünler.

Bize saldırılarla mesaj göndermek isteyenler. Aldık mesajınızı. Seni halen başkan yaptırmayacağız.

Alın teriyle helal lokma yiyenler, bu ülkenin cefasını çekip üstüne bir de hakarete uğrayanlar, taşeron işçiler, işsiz kardeşlerim, ülkenin en kalabalık nüfusu, sizler eğer bu gidişat iyi değil diyorsanız, siz bütün bu yoksulluğu fakir bir ülkede yaşadığınız için çekmiyorsunuz. Dünyanın en zengin topraklarından birinde yaşıyoruz.

Sandığın anahtarı hırsızlarda olduğu için yoksuluz, işsiziz. Bunun bir çözümü var elbette. Öncelikle ezilenden yana bir ekonomik sistem kurmalıyız. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi almalıyız. Çiftçinin üzerindeki vergi, mazot yükünü almalıyız. Kent merkezlerine yapılan AVM'ler küçük esnafın belini kırıyor.

Haberin Devamı

Asgari ücret en az 1800 TL olmalı diyoruz. İstihdama dayalı sağlıklı bir büyümeyi sağlayarak bunu sağlayabiliriz. İşsiz hiçbir gencimiz kalmayacak. Bu ülke fakir fukara ülkesi olmak zorunda değil.

HDP'nin bu ülkeye vaadi yeni bir anayasa ve barıştır. Bu vaat değil sizin hakkınızdır.

Eğer seçimde istedikleri gücü elde ederlerse ülkeyi Suriye bataklığına sürecekler. Bugün ülke Suriye'ye dönmüyorsa HDP'nin barış söylemleri sayesindedir. Bunların kışkırtıcı, savaş dilleriyle 3 günde Suriye'ye dönerdik.

Bunlar Suriye'ye girmeye o kadar meraklı ki. Bakın IŞİD şu anda Irak ve Suriye'de ilerliyor. Mersin, Adana, Hatay, Antep'te yaşayan kardeşlerim bunun daha çok farkında. IŞİD ilerledikçe gözlerini buraya çevirecek.

Erdoğan, HDP'yi eleştiriyor. IŞİD'e tek bir laf söyleyemiyor. IŞİD'in işbirlikçileri bize demokrasi, insanlık dersi veremezler. Halkın parasıyla silahları Suriye'de tecavüz ordusuna gönderenler bize ders veremezler.