Siyaset Demokratik açılım uyku getirdi

Demokratik açılım uyku getirdi

23.09.2009 - 18:12 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ konuşurken, il başkanı yanında uyudu

Demokratik açılım uyku getirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Çorum'da parti binasında ‘Demokratik açılım’ ile ilgili açıklama yaparken, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader uykusuna yenik düştü. Bozdağ’ın konuştuğu sırada uyuklayan Özkader, titreyerek uyandı.

Yozgat’tan karayolu ile Çorum’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bugün parti binasında bir toplantı düzenledi. Toplantıda AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, İl Başkanı Faruk Özkader de hazır bulundu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte ‘Demokratik Açılım’ projesini yürüten Bozdağ, açılımla ilgili eleştiri oklarını yönelten muhalefete yanıt verdi. Bozdağ şunları söyledi: “Muhalefet yanaşmıyor. ‘Bakan konuşsun’ diyoruz, ‘yok’ diyorlar. Başbakan ‘konuşalım’ diyor, ‘yok’ diyorlar. Cumhurbaşkanı ‘konuşalım’ diyor ‘yok’ diyorlar. ‘Kapalı mecliste konuşalım’ diyoruz ‘yok’ diyorlar, bugün de ‘açık oturum yapalım diyoruz’ ona da ‘yok’ diyorlar.” Bozdağ’ın muhalefeti eleştirdiği bu sırada yanında oturan AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, uykusuna yenik düştü. Bir ara oturduğu sandalyede uyuklayan Özkader, titreyerek uyandı. Özkader daha sonra Bozdağ’ı dinlemeye devam etti.

‘1 TRİLYON DOLARI GEÇTİ’ ‘Demokratik açılım’ adını verdikleri çalışmayla terörü doğuran bataklığı kurutmak istediklerini ifade eden Bekir Bozdağ, “Bugüne kadar terörle mücadele için resmi olarak 300 milyar dolar harcandığı söyleniyor. Ancak gayrı resmi olarak bu rakam 1 trilyon doları geçti. Teröre harcanan bu parayı Türkiye’nin alt yapısına ve eğitimine harcasaydık, bugün dünyanın en büyük 5 ekonomisi içerisinde yer alacaktık. En önemlisi de şimdi terör sorunu yerine iş ve aşımızı konuşuyor olacaktık” dedi. Bozdağ şöyle devam etti: “Biz Kıbrıs sorununa el attık ve Türkiye’nin haklılığını tüm dünya gördü. Sorunlara karşı gözümüzü kapatamayız. Ülkemizde terör sorunu olduğu bir gerçek. AK Parti hükümeti, Türkiye’nin, halının altına itilmiş sorunlarını görüyor. Artık taşın altına elimizi koyma vakti geldi. Biz sorunu çözecek muhatap aramıyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız sorunları çözen yegane ve tek adres TBMM’dir. Terör sorununu da bu meclis çözecektir. Çözümün tek adresi meclistir. Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş ‘Gazi’ bir meclistir.” AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, toplantının ardından kent merkezinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yazarlar