Siyaset Dersimli Kemal başbakan olacak

Dersimli Kemal başbakan olacak

04.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Ankara’da oturan beylerden değil fakirden yanayız” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Munzur’u koruyacağını ve Tunceli’nin doğasına kimsenin ihanet etmesine izin vermeyeceğini söyledi

Dersimli Kemal  başbakan olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de Nâzım Hikmet’i ölüm yıldönümünde anarak, “Ankara’da oturan beyler istediği kadar duvar örsünler, bu duvarlar bize vız gelecek, yıkacağız o duvarları, özgür bir Türkiye kuracağız” dedi. Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli, Elazığ ve Malatya’de gerçekleştirdiği mitinglerde şunları kaydetti:
- ONUR DUYDUM: Bu toprakların çocuğu olmaktan her zaman onur duydum. Bir Dersimliyi başbakan olarak görecektir Türkiye. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, hiç kimseyi gözardı etmeyen, kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamayan, insanı en değerli varlık olarak gören bir anlayışın sonucu olarak inşallah Dersimli Kemal başbakan olacaktır.
- ANKARA’DAKİ BEYLER TUNCELİ’Yİ GÖRMÜYOR: Bir Tuncelilinin başbakan olması barışın güvencesidir. Bir Dersimlinin başbakan olması Ortadoğu’ya barışın getirilmesi demektir. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan göçmez bir köyünde bu topraklarda doğdum. Cumhuriyet’e, öğretmenlerime, büyüklerime minnet borçluyum. Nereye gitsem 81 ilde bir Tuncelili kardeşim geliyor, iş istiyor. Ankara’da oturan beyler Tunceli’yi, buradaki işsizliği görmüyorlar.
- BU DÜZENİ YIKACAĞIM: Plan Bütçe Komisyonu üyesi olduğum sırada, Adalet Bakanlığı hakim ve savcı sınavı açıyor. Tuncelili genç bir çocuk liste birincisi. Üç sınavda da bu çocuğu elediler, almadılar Tuncelili olduğu için. O çocuk hakim olamadı. Yüreğimde uhdedir. Böyle bir adaletsizliğe asla ve asla izin vermeyeceğim.
- O DUVARLARI YIKACAĞIZ: Bugün Nâzım Hikmet’in ölüm yıldönümü. Nâzım Hikmet, bir dünya şairi. Büyük acılar çeken bir ozanımız. Bu duvarlar bize vız gelir diyor, hiç kimse endişe etmesin, Ankara’da oturan beyler istediği kadar duvar örsünler, bu duvarlar bize vız gelecek, yıkacağız o duvarları, özgür bir Türkiye kuracağız.
- FAKİR FUKARADAN YANA OLACAĞIZ: Madem ki Ankara’da oturan beylerden yana değil, fakir fukaradan yana olacağız. Dersimli’nin bir vicdanı, bir dünya görüşü, bir uygarlık arayışı, bir insan sevgisi vardır. Ben, kendimi Dersimlinin vicdanına teslim ediyorum. O Ankara’da oturan beylerden birisi annelere bir şey söylemiş. Ne derse desin, bozuldular, bozguna uğradılar. Ne söylediklerini şaşırıyorar. Tuvaleti temizleyen insan insan değil mi, hırsızlık yapmıyor o, alınteriyle kazanıyor.
- ALTIN KAPLAMALI KLOZET YAPANLARIN PARTİSİ: 2002’de, ‘Biz fakirin partisiyiz, biz gurebanın partisiyiz, biz fukaranın partisiyiz’ diyorlardı. Şimdi bin 100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. Şimdi altın kaplamalı klozetlerde tuvaletlerini yapanların partisi oldular. O nedenle onlar milletten koptular. Ne yaptığınızı bilmiyorlar.
- YASAKSIZ TÜRKİYE: Gençler, size özgür, yasaksız, internet yasağı olmayan bir Türkiye vadediyorum. Ankara’daki beyler gençleri potansiyel suçlu olarak görüyor, ben gençleri bu ülkenin ve dünyanın umudu olarak görüyorum. İlk kez oy kullanacak gençlerimize sesleniyorum. Emekliler oy verirken yanınıza üniversiteye yeni başlamış oğlunuzu, kızınızı götürün, birlikte yeni bir Türkiye’nin temelini atalım.