Siyaset DHKP-C çökertilip adalet önüne çıkartılacak

DHKP-C çökertilip adalet önüne çıkartılacak

01.02.2013 - 20:55 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı düzenleyen şahsın DHKP-C üyesi olduğunu hatırlatarak, bu örgütün çökertilerek adalet önüne çıkartılacağını söyledi

DHKP-C çökertilip adalet önüne çıkartılacak

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Siyaset Akademisinde konuştu. Öncelikle ABD'nin Ankara'da büyükelçilik binasına gerçekleştirilen intihar saldırısını değerlendiren Arınç, saldırganın içeri giremeden üzerindeki bombayı patlattığını kaydetti.
Arınç şöyle konuştu; "Bir kişinin daha sonra gerçek isminin Ecevit Kılıç olduğu ve ismini çokça duyduğumuz özelikle son günlerde DHKC örgütünün militanlarından olduğu ve üzerinde sahte isim ama kendi fotoğrafı taşıyan bir kimlik çıktı. Kendisi bomba ile ölmekle kalmadı, ayrıca büyükelçilikte özel güvenlik olarak çalışan Mustafa isimli bir memur kardeşimiz bu bombanın tesiri ile hayatını kaybetti. O sarıda büyükelçi ile görüşmek için veya vize almak için bulunan NTV muhabirlerinden arkadaşımız ağır yaralandı. Kendisi Numune Hastanesinde tedavi altına alındı ve doktorlardan ifadesine göre inşallah çok hayati tehlikesi yok."
Türkiye'de terör örgütü denilince PKK'nın hatırlandığı günümüzde bu olay vesile ile DHKP- C'nin de bilinmesinde fayda olduğunu vurgulayan Arınç, "Maalesef Türkiye'de sadece bu örgütler değil. Alfabede harf kalmadı ki üçünü beşini bir araya getirmek sureti ile terör amacı ile kurulmuş bir kısmı dışarıdan idare edilen, bir kısmının uzantıları Türkiye içinden olan sayısı birazda fazla terör örgütü var. Terör örgütü farklıdır, çıkar amaçlı suç örgütleri farklıdır, birbirlerinden amaç itibari ile ayrılırlar. Ama DHKP-C denince özellikle son yıllarda polislere karşı işlenmiş, mülki amirlere karşı işlenmiş bir çok suçu hatırlayabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

"EYLEMLERİNİ DAHA ÇOK KADINLARLA YAPIYORLAR"
DHKP-C hakkında bilgi veren Arınç, Dursun Karataş'ın kuruculuğunu yaptığı DHK-C'nin eski DEVGENÇ'e dayandığını söyledi. Dursun Karataş liderliğinde kurulup ilk eylemini 1994 yılında bir siyasiye karşı yaptığını anlatan Arınç, şunları kaydetti: "Bu eyleminde Adalet Bakanı Uşak Milletvekili Mehmet Topaç'a karşı suikast düzenlendi ve Topaç bu suikastta vefat etti. Örgütün asıl amacı mevcut anayasal düzeni silahlı halk ayaklanması ile yıkmak ve yerine Marksist Leninist bir ülke düzen ve komünist rejimi kurmaktır. Silahlı bir örgüttür. Genelde bütün desteği kamulaştırma adı altına gasplar banka ve kuyumcu soygunları yaparak buralardan elde ettikleri para ve yurt dışından bir şekilde elde ettikleri paralarla büyümekte ve maalesef eylemlerini daha çok kadın militanlarla daha sonra da erkek militanlarla sürdürmeye çalışmaktalar."

Haberin Devamı

"ÖRGÜT ÇÖKERTİLİP ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILACAK"
Bugüne kadar DHKP- C tarafından 12 güvenlik görevlisinin öldürülürken çok sayıda güvenlik görevlisini ise yaralandığını vurgulayan Arınç, tamamen silahlı bir terör örgütü olarak ortaya çıktıklarını dile getirdi. Arınç, bu örgütün de çökertilerek adalet önüne çıkartılacağını belirtti.