Siyaset Diplomatlar terör şehidi meslektaşları için yürüdü

Diplomatlar terör şehidi meslektaşları için yürüdü

26.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı emekli mensupları, Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edilen meslektaşlarını düzenledikleri saygı yürüyüşüyle andı.

Diplomatlar terör şehidi meslektaşları için yürüdü

Yürüyüşe eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ve CHP milletvekili Faruk Loğoğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok emekli büyükelçi ve diplomatın yanı sıra şehitlerin yakınları da katıldı. Şehit edilen meslektaşlarının fotoğraflarını taşıyan emekli büyükelçiler ve diplomatlar, Ulus’taki Atatürk heykelinden Zafer Meydanı’ndaki Atatürk heykeline kadar yürüdü.
Dışişleri Bakanlığı emekli mensupları adına konuşan Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, hiçbir ülkenin kısa süre içinde bu kadar diplomatını teröre kurban vermediğini söyledi. Ermenistan’ın Türkiye’nin aleyhinde uluslararası çapta yürüttüğü kampanyaları 1915 olaylarının 100’ncü yılında yoğunlaştırdığına dikkat çeken Uluçevik, bu kampanyalarının amacının bir suçluluk duygusu yaratıp 1915 olaylarını soykırım olarak kabul ettirmek ve Türkiye’den hem toprak hem de tazminat talep edebilecekleri siyasi ve hukuki zemin yaratmak olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından terör eylemlerinde yaşamını yitirendiplomat ve görevlilerin adı tek tek okundu ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.