Siyaset Dış politika liderleri listesindeki ilk Türk

Dış politika liderleri listesindeki ilk Türk

08.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de basılan ‘The Diplomatic Courier’ dergisi ve ‘Young Professionals in Foreign Policy’ organizasyonunun ortak yayınladığı ‘33 yaş altındaki 99 dış politika lideri’ listesine Washington’da yaşayan politika analisti Cenk Sidar da girdi. CHP üyesi ve partinin dış politika danışmanı Sidar, listeye giren ilk Türk oldu

Dış politika liderleri listesindeki ilk Türk

Avukat, politikacı, bankacı, gazeteci, bilim insanı, asker, diplomat, aktivistler ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin bulunduğu listede “hızlandırıcı”, “etkileyici”, “yenilikçi”, “eylem insanı”, “risk alan” ve “şekil verici” kategorileri yer aldı. Sidar, şekil veren kategorisine girdi. Bu kategoride eski ABD başkanı George W. Bush’un kızı Barbara Bush da yer alıyor.

Haberin Devamı

CENK SİDAR KİMDİR?
30 yaşındaki Sidar’ın 2009’da kurduğu Washington merkezli Sidar Global Advisors (Sidar Küresel Danışmanlar) adlı araştırma ve stratejik danışmanlık şirketi uluslararası şirketlere ve finansal kuruluşlara stratejik danışmanlık hizmeti sunuyor. Sidar’ın müşterileri arasında Fortune 100 şirketleri, fonlar ve özel sermaye ortaklıkları bulunuyor.
Sidar İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Johns Hopkins Üniversitelerinde eğitim gördü. Jean Monnet programı bursuyla, İtalya’da Johns Hopkins Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Sidar, üyesi olduğu CHP’de ekonomi ve dış politika danışmanlığı yapıyor. 22 yaşında İstanbul’da Siyasal Ufuk Hareketi’ni kurmuştu.