Siyaset Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki

Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, 17 Kasım terör örgütü üyesi  Dimitris Kufodinas’ın açık cezaevine nakledilmesine ilişkin, “Ülkemizin  diplomatlarının canına kastetmiş bir teröristin bu tür düzenlemelerden  yararlanması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki

Bakanlık açıklamasında, “Bir teröriste bu şekilde hoşgörü gösterilmesi, şehit diplomatlarımızın anısına ve ailelerine yapılan bir saygısızlıktır. Ülkemizin diplomatlarının canına kastetmiş bir teröristin bu tür düzenlemelerden yararlanması kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Kufodinas’a daha önce üç kez izin kullanma hakkı tanındığı hatırlatılan açıklamada, “Kufodinas’ın açık bir cezaevine nakledilmesinin hiçbir kabul edilebilir gerekçesi yoktur” vurgusu yapıldı. Söz konusu teröristin, Atina Büyükelçiliği Basın Ataşesi Çetin Görgü cinayetinin ve Atina Büyükelçiliğim Müsteşarı Deniz Bölükbaşı’na yönelik suikast girişiminin faili olduğu belirtilen açıklamada, Kufodinas’ın Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu cinayetinin de failleri arasında yer aldığı için müebbet hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi. 17 Kasım terör örgütü, 1991-1994 yıllarında Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar Çetin Görgü ve Ömer Sipahioğlu’nu öldürmüştü. l ANKARA AA