Siyaset Dışişleri'nden Suriye'deki Türk vatandaşlarına duyuru

Dışişleri'nden Suriye'deki Türk vatandaşlarına duyuru

16.03.2012 - 15:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de ikamet eden Türk vatandaşlarının yurda dönmeleri, kuvvetle tavsiye edildi. Dışişleri Bakanlığı, Şam Büyükelçiliği'nin konsolosluk hizmetini vermeyi durduracağını ancak Halep Başkonsolosluğu'nun faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi.

Dışişlerinden Suriyedeki Türk vatandaşlarına duyuru


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda Suriye’de yaşanan gelişmelerin özellikle karayoluyla seyahatler açısından yol açtığı sıkıntıların, daha önce yapılan duyurularla vatandaşlarının dikkatine getirildiği belirtilerek, mecbur kalınmadıkça Suriye üzerinden karayolunun kullanılmaması, zorunlu hallerde ise gündüz seyahat edilmesi yönünde uyarılarda bulunulduğu anımsatıldı. Duyuruya şöyle devam edildi: “Suriye’deki gelişmelerin seyrinin vatandaşlarımız için ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiği görülmektedir. Bu itibarla, Suriye’de ikamet eden vatandaşlarımızın yurda dönmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir.” Suriye’deki son gelişmeler ışığında, Şam Büyükelçiliği'nin Konsolosluk Şubesi’nce konsolosluk hizmeti verilmesi faaliyetinin 22 Mart 17.00’den itibaren durdurulacağını açıklayan Bakanlık, Halep Başkonsolosluğu'nun ise vatandaşlara mevcut koşullar çerçevesinde konsolosluk hizmetleri sunmaya devam edeceğini kaydetti.

Diğer taraftan, Suriye’deki vatandaşların gerektiği takdirde Beyrut ve Amman Büyükelçilikleri'nin Konsolosluk Şubeleri’ne de başvurmalarının her zaman mümkün olduğunun anımsatıldığı duyuruda, Suriye’deki vatandaşların ayrıca, konsolosluk hizmetleri ve işlemleri hususlarında danışmak istedikleri konularda haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığı'nın Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle (+90 312 292 29 29) temasa geçmeleri tavsiye edildi.