Siyaset Doğru Yol'da gensoru atağı

Doğru Yol'da gensoru atağı

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğru Yol'da gensoru atağı

Doğru Yolda gensoru atağı


ANKARA AA


       FP'nin bankalar ve bankacılık sektörüyle ilgili verdiği genel görüşme önerisini yeterli bulmayarak gensoru hazırlığına girişen DYP, cezaevlerinin durumu hakkında da gensoru veya Meclis araştırma önergesi verecek.
       DYP Grubu'nun yarın yapacağı toplantıda, af konusu ve cezaevlerinin durumu ele alınacak. Milletvekillerinin konuya ilişkin görüşlerini bildirmelerinden sonra, cezaevleri konusunda meclis soruşturması ya da gensoru önergesi verilecek.
       DYP, bankalarla ilgili FP'nin genel görüşme önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinden sonra, hükümet ya da ilgili bakan hakkında gensoru önergesini Meclis Başkanlığı'na sunacak.
       Cezaevlerinin durumuna ilişkin gensoru hazırlığı, Grup Başkanvekili Turhan Güven başkanlığında partinin hukukçu milletvekillerinden oluşan bir ekipçe yürütülecek.
       DYP, bu yasama yılında daha aktif bir muhalefet yapacak. Bu dönem her kanun tasarısı ve teklifi üzerinde DYP'li bir milletvekili söz alarak görüş bildirecek. Grup bünyesinde, milletvekilleri dışında değişik konularda uzmanlığı olan "yardımcı bir ekip" oluşturulacak. Bu ekip, milletvekillerinin konuşmalarını hazırlamalarına yardımcı olacak. Bu uzmanlar, Hazine Müsteşarlığı ve DPT'den seçilerek DYP Grubu'nda görevlendirilecek.