Siyaset Doğu Kudüs’e büyükelçilik önerisi

Doğu Kudüs’e büyükelçilik önerisi

15.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kudüs zirvesinde alınan karara her türlü desteği verdiklerini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Doğu Kudüs’te ne var? Konsolosluğumuz var, şimdi o konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin kardeşim” dedi...

Doğu Kudüs’e büyükelçilik önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin toplu açılışlarının yanı sıra Ulaşım Çalıştayı ve muhtarlar toplantısı için Muğla’ya geldi.
Kılıçdaroğlu ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ve birçok belediyeden katılım sağlanan Ulaşım Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayın ardından muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu daha sonra Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Bütün büyükşehir belediye başkanlarımıza söyledik, ürününü alacaksınız, hem köylü rahat edecek, hem şehirli rahat edecek. Sizin bir avantajınız daha var. Biz turizmimizi geliştirmek zorundayız.”
‘Asgari ücret 1500 TL’
“Toplumun her kesimine, her mağdura yardım götürüyoruz. Çünkü biz CHP’yiz. Belediyelerimiz ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Bugün AK Parti’nin başında olan zat demiş ki, Kılıçdaroğlu asgari ücret 2 bin lira olacak, nereden çıkarmış bunu demiş. Ben düşünerek çıkardım. 2 bin lira ile insan ancak, zar zor geçinebilir. Seçimlerde dedim ki asgari ücret 1500 lira olmalı. Sonra dediler ki, evet verilebilir galiba. Bizim bütün belediyelerde asgari ücreti net 1500 lira yaptık. Bu işçiye vereceksin. Sana bir teklifim daha var. 1 ay ayda 2 bin lira idare et bakalım başına ne geliyor?”
‘Milli davamız’
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Kudüs kararına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Filistin bizim milli davamızdır. İslam İşbirliği Teşkilatı toplandı, Doğu Kudüs Filisitin’in başkenti olsun diye karar aldı. Bu karar çok önemli. Bu karara her türlü desteği veriyoruz. Hükümetin gereğini yerine getirmesini istiyorum. Doğu Kudüs’e gidecekler, Filistin’in büyükelçiliğini burada kurduk diyecekler. Verdiğiniz sözü tutacaksınız arkadaş. Doğu Kudüs’te ne var? Konsolosluğumuz var, şimdi o konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin kardeşim. Ben takipçisi olacağım. Filistin’in davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olmasını istiyorum. Filistin davasının sağı solu yoktur, bizim milli davamızdır. Biz Filistin’e her koşulda sahip çıkacağız.”

İnegöl’ün il yapılması için kanun teklifi

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinin statüsünün il olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.
Teklifin gerekçesinde, İnegöl’ün Bursa’ya 40 kilometre, Bursa Yenişehir Havalimanı’na 25 kilometre uzakta olduğu, TÜİK’in 2016 yılı verilerine göre, 255 bin 32 kişilik nüfusu bulunduğu belirtilerek, ilçenin yoğun göç aldığına da işaret edildi. İnegöl’ün Türkiye’nin 16. büyük sanayi merkezi olduğu kaydedilen gerekçede, farklı alanlarda markalaşmış ürünlerinin de bulunduğu vurgulandı.
Teklifin gerekçesinde, özetle şu ifadelere yer verildi: “Nüfusu, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri dikkate alındığında İnegöl il olmanın temel gereksinimlerini ve kamusal hizmetlerin yerinde kurulmuş merkezi idarenin il teşkilatlarınca karşılanması zorunluluğu açıkça ortaya koymaktadır.” l ANKARA Milliyet

‘Her kuruşun hesabını verin’

Partisine bağlı belediye başkanlarından iki şey istediklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Bir; harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. İki; görüşü ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara aynı hizmeti götüreceksin.” Kendisine yönelik fezleke hazırlanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Savcı değilsin. Saraya kölelik yapanlar savcı da olamazlar, hâkim de olamazlar. Parlemantoda konuşmayacaksın, caddede konuşmayacaksın, niye konuşuyorsun? Nerede konuşacağım ben? Bir de kalkıp ‘Benim ülkemde demokrasi var’ diyorsun” dedi.

Kılıçdaroğlu, Muğla’da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlen toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu’na Muğlalılar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı