Siyaset DSP’den İstanbul açıklaması: Sadece İBB seçiminin iptali hukuk dışıdır

DSP’den İstanbul açıklaması: Sadece İBB seçiminin iptali hukuk dışıdır

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik iptal kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DSP’den İstanbul açıklaması: Sadece İBB seçiminin iptali hukuk dışıdır

Aksakal, şunları kaydetti: “İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan kanunsuzluklar ve usulsüzlükler aynı zarf içine konulan ilçe adayları ve muhtarlar için de söz konusu olmalıydı. Eğer sandık kurulları kanun dışı yöntemlerle oluşturulduysa bu sandık kurulları sadece büyükşehir belediye oylarını saymamıştır. İlçe belediyelerinin oylarını da muhtarların oylarını da büyükşehir dışındaki ilçelerdeki meclis üyelerinin oylarını da saymıştır. Dolayısıyla tek başına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal olması hukuka tam anlamıyla uygun değildir.”

Haberin Devamı

Öte yandan DSP’den yapılan açıklamada “DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muammer Aydın’ın adaylıktan çekildiği” yönündeki iddialar yalanlandı. Açıklamada, “Partimizin İstanbul seçimlerinin yinelenmesi ilgili kararı YSK’nın gerekçeli kararı DSP Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi’nin 11-12 Mayıs 2019 tarihinde yapacağı toplantılarda şeffaf bir biçimde değerlendirilerek yol haritası belirlenecektir” denildi.

CHP’den DSP’ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği parti heyeti bugün DSP’yi ziyaret ederek, İstanbul seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.CHP heyetinin genel başkan yardımcılarıyla görüşeceğini bildiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,”Taleplerini ve düşüncelerini başkanlık kurulunda ve partide değerlendireceğiz. Biz herhangi bir partinin destekçisi değiliz bir siyasi partiyiz. Oluşacak konjonktüre göre partimizin alacağı karar göre bir tutum sergileriz” dedi. Kulislerde CHP heyetinin, DSP’den 31 Mart seçimlerindeki İstanbul adaylarını geri çekmesini isteyeceği iddia edildi.