Siyaset DTP’li Başkan Abdil’in aracına şüpheli muamelesi

DTP’li Başkan Abdil’in aracına şüpheli muamelesi

14.10.2008 - 00:18 | Son Güncellenme:

Tunceli Belediye Başkanı DTP’li Songül Erol Abdil’in makam aracının jandarma tarafından durdurulduğu ve kimlik kontrolü yapıldığı öne sürüldü

DTP’li Başkan Abdil’in aracına şüpheli muamelesi

Alınan bilgilere göre Abdil, Tunceli İl Genel Meclisi üyesi Özgür Söylemez ve Özel Kalem Müdürü Gürgan Zengin, belediye başkanlığına ait makam aracıyla Kızıltepe Festivali’ne katılmak üzere önceki gün Tunceli’den yola çıktılar. Saat 12.30 sıralarında Tunceli-Elazığ il sınırında bulunan Elmalı Jandarma Karakolu’nda görevli jandarmalar tarafından durdurulan Abdil ve beraberindekilerin kimliklerine bakılmak istendi. Resmi plakası ve forsu bulunan makam aracının durdurulması üzerine, Abdil’in kendisini ve araçtakileri tanıttığı, ancak jandarmaların kimlik kontrolü yapılmasında ısrarcı davrandıkları bildirildi.
Yaklaşık yarım saat süren tartışmanın ardından araçta bulunan Söylemez, Zengin ile araç şoförü Zeki Gönen’in kimliklerini kayıt altına alan jandarmanın aracın geçişine izin verdiği öğrenildi.
DTP’li Belediye Başkanı’nın yaklaşık bir ay önce de yine aynı karakol tarafından aracı durdurularak kimlik kontrolü yapıldığı belirtildi.